Blagdan

Pravoslavni vjernici slave Božić

Božić
Arhiva VL
07.01.2013.
u 10:10

Svim pravoslavnim vjernicima poslanicu je uputio i Patrijarh srpski Irinej koji je pozvao je na mir, ljubav i praštanje

Pravoslavni vjernici danas slave Božić po Julijanskom kalendaru. Najveći je to praznik pravoslavnih vjernika, jer je to praznik ljubavi, druženja i mira među ljudima. Želeći jedni drugima mir, zdravlje i blagostanje, vjernici čestitaju riječima \"Mir Božji, Hristos se rodi\" i tako sve do pravoslavne Nove godine 14. siječnja. U hramovima Srpske pravoslavne crkve sinoć su služene ponoćne mise.

Predsjednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, uputio je poruku svim vjenicima. Istaknuo je kako je Srbiji potrebno puno više mira i dobrog života. Nikolić je poručio kako će Srbija cijelu predstojeću godinu posvetiti mirenju. \"Ljudi koji vjeruju u boga su dobri ljudi. A to u kakvom hramu ili na kojem jeziku ispovijedaju svoju vjeru, na koji način, to je njihovo osobno pravo i proizlazi iz vjere kojoj pripadaju. Svima im želim sve najbolje. Mir božji, Hristos se rodi\", poručio je Nikolić.  Svim pravoslavnim vjernicima poslanicu je uputio i Patrijarh srpski Irinej koji je pozvao je na mir, ljubav i praštanje.

Blagdan je svim pravoslavnim vjernicima čestitao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić riječima: \"Svim svojim sugrađanima i sugrađankama, koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, u ime Gradske uprave Mostara i svoje osobno ime, upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje. Dolazak Božića neka u svima probudi zadovoljstvo u srcima, udijeli mir u svim domovima i potakne nadu u bolje sutra\", kazao je Bešlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?