Čović i Bevanda

Poziv gospodarstvenicima iz Bavarske na ulaganje u BiH

Bavarska
VL FOTO
19.07.2012.
u 10:23

Gospodarstvenici su se zanimali za projekte u koje mogu ulagati, poput koridora Vc, dok je predstavnike vlasti zanimala situacija u BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sa suradnicima su boravili u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Radni susreti

Naime, izaslanstvo iz BiH je imalo radne susrete s gospodarsvenicima i političkim vodstvom. - Prvi dan smo imali susrete s gospodarstvenicima s kojima smo razgovarali o konkrenoj sutradnj i ulaganjima u BiH. Ovaj posjet je realiziran nakon moje posljednje posjete Njemačkoj kada smo dogovorili sastanke koje smo evo sada i realizirali, kazao nam je jučer nakon povratka iz Njemačke, Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH. - U razgovorima s tamošnjim gospodartvenicima ja i gospodin Bevanda smo prezentirali projekte u koje mogu u BiH ulagati i pozvali ih da investiraju i da ostavrimo suradnju. To su tvrtke koje uglavnom rade u oblasti građevinarstva i mogli bi imati udjela u koridoru Vc, ali i energetskim projektima, dodao je Čović. Drugoga dana Čović i Bevanda imali su sastanke s političkim predstavnicima. Michael Hinterdobler, rukovoditelj Odjela za međunarodne odnose za zemlje Jugoistone Europe, područje Alpa i sjeverne Amerike u bavarskom državnom uredu, Konrad Kobler zastupnik u bavarskom parlamentu i predsjednik bavarsko-hrvatskog društva, prva potpredsjednica bavarskog parlamenta i podpredsjednica CSU-a Barbara Stamm, te tamošnji šef CSU-a Georg Schmid nazočili su sastanku na kojem se razgovaralo o BiH. Predstavnici bavarske vlasti bili su zainteresirani za aktualnu situaciju u BiH, položaj Hrvata, te politička zbivanja.

Gospodarska suradnja

- Predstavnike bavarske vlasti upoznali smo sa stanjem u BiH. Zbog složenosti situacije oni teško razumiju što se događa, iako naša parlamentarna izaslanstva zadužena za suradnju razgovaraju o svemu s kolegama iz bavarskog parlamenta, kazao nam je Čović.

Kako poručuju strana izaslanstva koja dolaze u BiH i obrnuto, BiH je u fokusu zanimanja onoliko koliko se sami možemo nametnuti, stoga su ovakvi posjeti od velikoga značaja. Posebice je važna gospodarska suradnja koja, ako se ostvari, može imati konkretne koristi na projektima koji su započeti ili će se uskoro započeti u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?