TERMINALI PLOČE

Potvrđena optužnica protiv Josipa Tomića

terminali
VL FOTO
01.06.2010.
u 14:21

Tomić se tereti da je Naftne terminale FBiH u Pločama oštetio za skoro milijun maraka

Općinski sud u Metkoviću potvrdio je 17. svibnja optužnicu protiv Josipa Tomića, bivšeg direktora Naftnih terminala Federacije (NTF) u Pločama. Optužnicu je podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću sredinom prosinca 2008. godine, nakon čega je Tomić uložio prigovor.

Nakon dodatne istrage odvjetništvo je podnijelo dopunjenu optužnicu, a sud je Tomićev zahtjev odbio kao neosnovan. Tomić se tereti za sklapanje štetnog ugovora i nesavjesno poslovanje. On je u listopadu 2006. godine britanskoj tvrtci Deltagrip dao u najam skladište za naftu po daleko nižoj cijeni od ostalih klijenata.

U prvobitnoj optužnici je iznos štete za period od 13 mjeseci procijenjen na preko 580.000 KM. Na zahtjev Jure Kežića, zamjenika općinskog državnog odvjetnika, sud je prihvatio da se iznos štete poveća na blizu 850.000 KM za period od 18 mjeseci. Osim toga, u optužnici je navedeno da je Tomić u 2006. i 2007. godini sa dobavljačima ugovarao kupovinu opreme po znatno većim cijenama od tržišnih. Na taj način je oštetio NTF za oko 240.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?