TRAŽI SE ISTRAGA

Potrošili više od dva milijuna, traže još 600.000 maraka

vrankić
Zoran Grizelj
15.09.2010.
u 08:01

Ovu je informaciju zatražio zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Dragan Vrankić

Vijeće ministara BiH jučer je zadužilo vodstvo Odjela Bosne i Hercegovine za EXPO 2010 u Šangaju, glavnog tajnika i njegova zamjenika te direktora paviljona da Vijeću ministara u roku od 10 dana, u skladu s člankom 6. Odluke o imenovanju članova Organizacijskog odbora Svjetske izložbe EXPO – 2010 u Šangaju, NR Kina, podnese izvješće o dosadašnjem radu sekcije Bosne i Hercegovine i financijsko izvješće zaključno s kolovozom 2010. godine.

Ovu je informaciju zatražio zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Dragan Vrankić od predsjedatelja Vijeća ministara Nikole Špirića te istragu zašto je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Brotnjo izbačeno iz bosanskohercegovačkog izaslanstava za sudjelovanje na manifestaciji Expo 2010. u kineskom Šangaju, za što su iz ovoga društva optužili hrvatske ministre u Vijeću ministara.

- Cijenjeni gosp. Špiriću, iz medija sam informiran o problemu nesudjelovanja HKUD-a Brotnjo iz Čitluka na EXPO-u 2010. u Šangaju, odnosno o izostanku predstavljanja kulturnog naslijeđa i tradicije hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine na ovom događaju. Zbog navedenog molim informaciju jesu li navodi iz medija istiniti te o razlozima zbog kojih HKUD Brotnjo, odnosno bar jedno kulturno društvo Hrvata iz BiH nije sudjelovalo, zajedno s ostalim kulturnim društvima iz Bosne i Hercegovine, na prigodnim manifestacijama vezanim uz održavanje EXPO-a 2010. u Šangaju. Molim da uložite Vaš osobni autoritet i autoritet funkcije koju obnašate, a sukladno nadležnostima koje imate nad radom Sekcije za BiH – EXPO 2010. Šangaj kako bi se uklonile postojeći problemi i smetnje za nastup HKUD-a Brotnjo”, navodi se u pismu koje je Vrankić uputio Špiriću. Ministar Vrankić je pak u priopćenju za javnost objavio da je njegovo ministarstvo ispoštovalo sve obveze i osiguralo novac za prezentaciju BiH u Šangaju. Ministar Vrankić smatra da je potrebno analizirati rad Sekcije BiH za svjetsku izložbu Expo 2010. u Šangaju. Također je odbacio objede na njegov račun i da ne namjerava svoje hrvatstvo dokazivati preko medija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?