Grude

Potrebne su poduzetničke, industrijske i bescarinske zone

hotel
VL FOTO
05.04.2012.
u 11:04

Privatizacija određenih poduzeća mnogo bi značila za Grude, no problem je sporost i pasivnost županije

Ne tako davno, općina Grude je bila jedna respektabilna općina u financijskom smislu s proračunom koji je dijelom premašivao 7 milijuna maraka. Nisu to bili novci s kojima su se mogli riješiti svi problemi općine, ali s pravilnom namjenom mnogo toga se moglo uraditi. Danas ta proračunska brojka nije ni blizu navedenoj cifri, a koliko je situacija loša svjedoči činjenica da bi se malo tko od današnjih dužnosnika, prihvatio uloge prvog čovjeka općine Grude. Ipak netko će morati, a budući dužnosnici ove općine morat će dobro proučiti sve dokumente koji im se ostavljaju na korištenje i iskoristiti ih na pravi način.

Strategija razvitka općine Grude do 2015. dokument je projektiran u vrijeme načelnika Mate Šimunovića, a dorađen i dovršen u vrijeme načelnika Viktora Marića, te je školski primjer uredbe vezane za strateške pravce i ciljeve razvitka jednoga mjesta. Uz slogan “Grude - mjesto na putu u Europu” izneseni su prioritetni ciljevi, razvojne mjere i projekti. Od prioritetnih ciljeva važno je stvoriti dobar ambijent za razvitak malog i srednjeg poduzetništva, razviti organiziran način poljoprivredne proizvodnje, te unaprijediti turističke potencijale općine. Što se tiče budućih projekata, u dokumentu je naglašena potreba za izgradnjom poduzetničkih, industrijskih i bescarinskih zona, kao i važnost privatizacije hotela Grude, Duhanprodukta i T.P. Bekije.

Većina mještana općine Grude zna koliko bi ta privatizacija značila za budućnost mjesta, no najveći problem trenutačno je sporost županijske administracije u provođenju privatizacije, kao i uvjeti kupnje koji su zasad nepovoljni. Iz svega vidljivog je jasno da buduće dužnosnike općine Grude očekuje puno posla, ali rad prema dokumentu kojeg su donijela dvojica bivših načelnika općine Grude može biti velika i prava smjernica koja će im uvelike olakšati taj posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?