ČEKAJU NOVE PODATKE

Potraga zasad prekinuta, Paravinja do petka u Hrvatskoj

'15.07.2011., Sokolac, BiH - Sutkinja Osnovnog suda u Sokolcu nedaleko Sarajeva u petak je Dragana Paravinju (43) nepravomocno osudila na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokusaja silovanja djev
'Ivica Galovic/PIXSELL'
18.07.2011.
u 08:30

Policija još ne zna koliko je Paravinja stajao državu, odnosno koliki su troškovi potrage za Antonijom Bilić.

Potraga za nestalom Antonijom Bilić prekinuta je nakon 40 dana. Policijska uprava šibenska u nedjelju je ujutro SMS-om obavijestila javnost da se teren neće pretraživati i kako će o nastavku potrage pravodobno obavijestiti javnost. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je da to ne znači da je potraga za Antonijom Bilić gotova te da će se i dalje provjeravati i istraživati svaka nova informacija

Odluka u BiH

Večernji list doznaje kako će osumnjičeni za ubojstvo Antonije Bilić Dragan Paravinja najkasnije u petak biti privremeno izručen Hrvatskoj koja ga traži kako bi se rasvijetlile preostale nepoznate pojedinosti njezina nestanka, jer utvrđeno je da je Paravinja imao proturječne navode tijekom istrage pred institucijama u BiH. Konačnu odluku donijet će do četvrtka prizivno vijeće Suda BiH, nakon čega će ministar pravde BiH Bariša Čolak donijeti odluku o izručenju.

– Ne mogu prejudicirati slučaj jer je to na Sudu BiH. Kada dobijem rješenje suda jesu li ispunjeni uvjeti za izručenje ili ne, tek onda mogu donijeti odluku. U svakome slučaju, zbog težine predmeta u Hrvatskoj, mislim da bi bilo opravdano privremeno izručenje – rekao je ministar Čolak.

Obitelj Bilić želi da se Paravinju odmah izruči Hrvatskoj i da prestane njegova igra s njima i s pravosuđem.

– Nije nam jasno zašto ga se ne izruči odmah. Ovako mu se ostavlja mogućnost da nam se svima smije u lice. U ovih 40 dana pretrage ljudi su tražili po velikoj vrućini, netko je mogao stradati od srca pa smo mogli imati nekoga i na duši, a sve zato što se njemu omogućilo da to radi – rekla nam je Ana Bilić i objasnila svoju tvrdnju da je Paravinji to omogućeno.

Zvala ga policija

– Dobili smo informacije da su Paravinju, dok je bio u Hrvatskoj, zvali iz policije na obavijesni razgovor, navodno mu govoreći nešto o njegovim prijavama i sindikatu. On je odmah znao da ga traže zbog Antonije – rekla nam je Ana Bilić i dodala da ima informaciju kako je Paravinju nakon otmice njezine sestre jednom zaustavio policajac koji ga je čak i pitao zna li nešto o Antonijinu nestanku.

Inače, u policiji nisu izračunali koliko je novca utrošeno u pretragu terena.

– Sva su sredstva osigurana iz MUP-ova proračuna, no još ne možemo govoriti o kojem je iznosu riječ i vjerujem da će nam trebati više dana da uopće izračunamo koliko je potrošeno na potragu – kaže Krunoslav Borovec dodajući kako nije svakog dana na terenu bio isti broj ljudi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije