Nestala djevojka

Potraga za Antonijom Bilić: Drniš od jutra pun policije!

antonia bilić (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/11
27.06.2011.
u 07:22

U Drniš su terencima HGSS-a stigli interventni policajci, specijalna policija, ronioci te kombiji s kanuima koji bi mogli poslužiti za pretragu rijeke Krke i jezera Brljane

9.20 sati – Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su da će u potrazi za nestalom Antonijom Bilić tijekom dana pretraživati teren na širem području od mjesta Oklaja prema Kistanjama, uključujući i rijeku Krku.
– Pretragu će vršiti pripadnici Interventne jedinice policije iz više policijskih uprava, ronioci, policijski službenici kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci. O tijeku pretrage terena izvještavat će iz Policijske postaje u Drnišu, ističe se.

8.15 sati – Policijski helikopter nadlijeće drniško područje dok specijalna policija i ostali tragači pretražuju područje oko jezera Brljane. U potragu su uključeni i brojni HGSS-ovci koji s kanuima traže nestalu Antoniju Bilić.

8 sati – Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv Dragana Paravinje zbog sumnje u pokušaj silovanja. Paravinju je, naime, nakon objavljivanja fotografije u medijima prepoznala 25-godišnja autostopistica, koju je 28. lipnja prošle godine na području Omiša povezao svojim kamionom, a potom je pokušao silovati.

Rano jutros, već poslije 5.30 sati, u središte Drniša počela su pristizati brojna policijska vozila. U sjedište Policijske postaje u Drnišu došli su čelnici PU šibensko-kninske, a potom i čitava kolona policijskih terenaca i drugih vozila iz smjera Šibenika, Splita, Zagreba i drugih gradova. Nešto poslije 6 sati u postaju je pristigao i policijski čelnik Milijan Brkić, a gotovo sat vremena nakon toga policijski čelnici imaju sastanak na kojem zasigurno dogovaraju tijek današnje velike akcije potrage za nestalom djevojkom Antonijom Bilić.

U kratko vrijeme drniške su ulice bile ispunjene policijskim vozilima te terencima HGSS-a, interventnim policajcima, specijalnom policijom, roniocima, kombijima s kanuima koji bi mogli poslužiti za pretragu rijeke Krke i jezera Brljane. Dio HGSS-ovih pripadnika i policajaca već se uputio prema Oklaju, a da je potraga na neki način već i počela, svjedoči i policijska blokada na cestovnim prilazima kotlini u kojoj se nalazi jezero, na cesti od Drniša prema Kistanjama.

– Što vi kažete. Hoće li je naći? Kamo je idu tražiti? Vjerojatno na Krku. Jadna naša cura... – s očajom na licu govorila je konobarica u kafiću nadomak mostu preko rijeke Čikole, nedaleko od mjesta na kojem je 17-godišnja Antonija posljednji put viđena kako ulazi u kamion 7. lipnja prijepodne. Brojni Drnišani sa zebnjom i šutke promatraju svojevrsnu policijsku opsadu središta Drniša, a koja će, pretpostavlja se, uskoro biti manja jer će se brojna vozila uputiti prema mjestima potrage. Zasad nema službenih obavijesti o tijeku potrage. Sastanak u drniškoj postaji i dalje traje.

Kako neslužbeno doznajemo, Paravinja je priznao ubojstvo, ali ne i silovanje, a policiji je nacrtao skicu mjesta na Krki gdje je navodno bacio Antonijino tijelo. Policija pak ne vjeruje u tu priču i smatra da je Paravinja tijelo negdje zakopao zbog čega sumnjaju da će je pronaći.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije