Među najboljima

Posušanin Ivan Ramljak među 15 Repešinih aduta

Ivan Ramljak
10.07.2012.
u 10:29

Ivana su trenirali poznati treneri Plantak, Vlašić i domaći trener RobERT Jurišić i vjerovali u njegovu nadarenost

Posušje mnogi zovu “malo misto”, ali poznavatelji sportskih događanja tvrde - i veliko po sportskim rezultatima i uspjesima nadarenih-. Posušani su vrijedni i u kuglanju i taekwondou, ali i u košarci, posebice. Već je znano kako su mladi Posušani dogurali i u hrvatske ekipe mlađih uzrasta. No, ovih dana sportska je priča dobila nove impulse. Košarkaš Ivan Ramljak, ponikao u KK Posušju, na listi je Jasmina Repeše, izbornika muške A reprezentacije Hrvatske.

Posušje pa Široki

Među 15 imena je i Posušanin Ivan Ramljak. Karijeru je započeo jako rano u svom gradu košarke. Trenirali su ga danas poznati i afirmirani treneri Neven Plantak, potom Hrvoje Vlašić i domaći trener Robert Jurišić. - Ivan je igrao dobro u sasavu dok su igrali veterani Stanko Rezo, Tiho Mustapić (sada trener) i Danijel Rezo. Posušani su ponosni i slave Ivanov ulazak među najbolje košarkaše Hrvatske u kvalifikacijama za Eurobasket. Posuški vrijedni košarkaški stručnjak Robert Jurišić pratio je uspon mladog i nadarenog Ivana Ramljaka, rođenog 1990. godine.

Na pragu karijere


- Ivan je bio i ostao uporan i uzoran sportaš. Igrao je dvije sezone u KK Posušju, a potom preselio u Široki Brijeg radi sportskog uzdizanja jer je riječ o nadarenom momku. Tek su mu 22 godine i stoga ovaj poziv Repeše nije slučajan jer je riječ o košarkašu koji tek starta za velike uspjehe. Ako tko misli da je Ivan ušao u ekipu zbog određenih nevolja na koje je naišao Repeša, vara se. Ivan je tamo iz čiste kvalitete, a to će i pokazati. Vjerujem da će na svojoj poziciji igrati dobro i postati standardan, rekao nam je Jurišić. Svi se dive uspjehu mladog Posušana koji je tek na pragu svoje karijere. S njim je na popisu još jedno ime vezano za Posušje. Riječ je o Damiru Markoti Šveđi koji po majci vuče korijene iz posuškog Rakitna. Dakle, malo mjesto Posušje nije sušno u sportu, jer se u njemu rađaju momci i djevojke o kojima će se, kao i o Ivanu, još dosta toga čuti i cijeniti. Biti među 15 veličanstvenih, kao Ivan Ramljak, je velika stvar, a to su: Ukić, Stipčević Car, Simon, Bogdanović, Pilepić, Markota, Andrić, Žorić, Suton, Barać, Rudež, Ramljak, Babić i Marčinković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?