Mostar

Postignut dogovor - studente će subvencionirati njihove općine

Studenti
01.02.2013.
u 09:57

Dogovoreno je s općinama Čitluk, Čapljina, Ravno i Stolac, ti studenti plaćat će po 145 maraka

Napokon bi se mogao riješiti problem subvencioniranja studenata HN županije. Naime, pojavio se prijedlog da umjesto županija novac za subvencioniranje izdvajaju općine s područja ove županije iz kojih ti studenti dolaze. Tako nešto je raspravljano i tijekom nedavnog sastanka Vlade HNŽ-a s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Ovaj prijedlog nam je potvrdila i glasnogovornica Studentskog zbora, Anita Glibić koja nam je kazala kako se ravnatelj Studentskog centra Dragan Mikulić samoinicijativno već sastao s načelnicima općina Čitluk, Čapljina, Ravno i Stolac, te je postignut sporazum po kojem će od 1. veljače, smještaj i prehranu u ovom domu plaćati po cijeni od 145 KM, dok će preostalu razliku plaćati upravo navedene općine. Također, Glibić nam je kazala kako će ostali studenti, koji nemaju ugovore o subvencioniranju, primjerice studenti iz Konjica, Rame i Neuma, kojih je dosta manje, plaćati i smještaj i hranu po 220 KM, dok se ne postignu sporazumi i s njihovim općinama. Glibić nam je kazala kako traju pregovori s općinama koje ne plaćaju subvencioniranje studenata, kako bi i oni dali svoj doprinos. Također, svi studenti koji nisu ostvarili pravo na subvencioniranje, dužni su platiti razliku cijene za siječanj u iznosu od 75 KM.

Podsjetimo, početkom godine iz Studentskog centra Mostar je pristigla obavijest kako će svi studenti za koje nema subvencioniranja morati plaćati višu cijenu smještaja, zbog neizmirenja obveza koje pojedine županije imaju prema Studentskom centru Mostar. Riječ je o manjem broju studenata koji po pravilniku o subvencioniranju smještaja HNŽ-a, nisu ispunili tražene uvjete, te im je cijena smještaja bila povećana. No, situacija bi se mogla sretno riješiti za sve studente radi postignutih dogovora između općina i SC Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?