ŠIROKI BRIJEG

Postavljeni temelji za odličnu manifestaciju

Sljeme
16.08.2013.
u 09:45

Za sjajnu atmosferu večeras će biti zadužen glazbenik Antonio Čarapina

Pripreme za veliku proslavu u Izbičnu, tradicionalnu Izbičijadu, koja počinje večeras u 17 sati teku u najboljem redu. Tu informaciju potvrdio nam je predsjednik Organizacijskog odbora Izbičijade Vjeko Pavković.

Uspjeh male sredine

- Jedna ovako mala sredina pokazala je kako se dobrom organizacijom i jedinstvom svih koji sudjeluju može puno napraviti. Večeras one koji dođu očekuje jedna sjajna večer bogata raznovrsnim sadržajem, kazao nam je Pavković.

A veliki spektakl će početi, kako drukčije, nego sportom. Već u 16.30 krenut će izvlačenje parova za prve malonogometne utakmice. Na teren će od 17 sati istrčati momčadi Oklaj, Dobrkovići, Crnač i domaće Izbično. To je samo uvertira za ono što će se događati tijekom cijele večeri. U 20 sati kulturno-umjetnička društva Kočerin, Mokro, Sljeme iz Zagreba i Brda podignut će Izbičane i njihove prijatelje na noge. - Svi članovi Brda čine koliko mogu da sve besprijekorno funkcionira. Nevjerojatno je koliko je ljudi nazvalo i pitalo trebamo li bilo kakvu pomoć oko organizacije što me posebno raduje i jamči odličnu večer za sve koji dođu večeras u Izbično, kaže nam Pavković. Poznati glazbenici uveseljavali su posjetitelje Izbičijade, a tradicija će se održati i večeras kada će na scenu stupiti Antonio Čarapina. Odlična atmosfera je zajamčena.

Bogata povijest

Izbičijada je 1997. godine pokrenuta na inicijativu mještana Izbična, a poznata je i po visokim uzvanicima. Riječ je o manifestaciji koja okuplja domaće i raseljene mještane kao i prijatelje tog mjesta, ljude željne zabave i druženja. Na 10. obljetnicu 2007. godine Izbično je pohodio uzoriti kardinal Vinko Puljić koji je tada 
pred crkvom predvodio svečano misno slavlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?