NEPOTIZAM U VLADI

Postavljaju braću, zetove, kumove i nitko na odgovara

parlament
VL FOTO
19.08.2011.
u 09:59

Platformaška vlast nastavila s nepotističkom praksom, zapošljavaju rodbinu i prijatelje

Nije predsjednik platformaške Vlade u Federaciji BiH jedini dužnosnik koji je nepotistički postavio svoga rođenog brata na dužnost izvršnog direktora za upravljanje i održavanje u Javnom poduzeću Autoceste FBiH.

Lagumdžija i prijatelji

Prijatelje i rodbinu u institucijama vlasti, agencijama, direkcijama i javnim poduzećima postavljali su i još uvijek postavljaju i ostalih ministri u federalnoj Vladi. Obrazac za ovakvu nepotističku strategiju, koju je u predizbornoj kampanji osobno kritizirao, navodeći da za vrijeme njihove vlasti neće biti podjele dužnosti po rodbinskim vezama kao što su to radili HDZ, SDA i Stranka za BiH, dao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija. Nije se ni stišala bura oko njihova nelegalnog dolaska na vlast, a predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na čelo Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH postavio je svoga asistenta s Ekonomskog fakulteta i poslovnog ortaka Elvedina Grabovicu. Uz javno pojašnjenje kako je normalno da se na odgovorne dužnosti postavlja čovjek od povjerenja, Lagumdžija je i u Nadzorni odbor BH Telecoma postavio još jednog poslovnog suradnika i prijatelja, a radi se o Kemalu Kačaporu, koji je istodobno predsjednik NO-a EP BiH.

HSP i NSRzB s rodbinom

Nepotističku matricu zbog koje se u normalnim demokracijama traži ostavka, slijedio je i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. On je u Nadzorni odbor JP Naftni terminali postavio svoga šuru, a svoju rodbinsku akviziciju komentirao je protupitanjem: “Jesam, pa što?”. Na istom fonu ponašaju se i čelnici NS-a Radom za boljitak, koji su u Nadzorni odbor Razvojne banke Federacije BiH te za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove Autocesta FBiH postavili svoje zetove i rodbinu. Bogatu tradiciju postavljanja rodbinskih i prijateljskih kadrova nastavili su čelnici SDA, koji se u vrijeme vladavine s HDZ-om BiH i SBiH nisu obazirali na kritike koje im je tada upućivala oporba. U tri mjeseca nova platformaška vlast skinula je oko 200 osoba, što je postalo predmet zanimanja Helsinškog odobra za ljudska prava i Transparency Internationala. Najavljena je provedba istrage.

Komentara 2

NP
nocna.ptica
13:51 19.08.2011.

Šta ste očekivali od platformaša.i izdajica hrvatskog naroda. NSRZB bi se trebala zvati obiteljska stranka \"LIJANOVIĆI\" Jedan brat je predsjednik. drugi brat je dopredsjednik /u praksi je obratno, dopredsjednik je predsjednik/ a ostala rodbina na daljnim funkcijama. Eventualne članove kojii nisu rodbina kupili su za pršute, pancete i druge bezvrijedne suhomesnate proizvode.

CI
cinbenik
18:52 19.08.2011.

Takvo moralno vladanje su naslijedili od HDZenjara koji su godinama tako vladali sa familijom i prijateljima i skoro i prije i sada,svi iz jake regije koja ima prirodna bogastva(HDZe) koji je tu regiju napravio plodnom i bogatom u veoma kratkom roku,dok su druge regije sa Hrvatskom vecinom unistene.Bravo za HDZe.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?