ZHŽ

Porodiljne naknade za kolovoz će biti plaćene do kraja ovog tjedna

Bebe
VL
10.02.2011.
u 09:42

Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić kaže da je problem nastao jer u proračunu za 2010. nisu bile predviđene naknade za 12 mjeseci

Rodilje iz Zapadnohercegovačke županije ponovno su u teškoj situaciji, jer im, kako kažu, još uvijek nije uplaćena porodiljna naknada za kolovoz 2010. godine.

Isplata zaostataka

Mnoge od njih nemaju novca da djeci kupe osnovne potrepštine, a najviše ih, kako kažu, pogađa nemogućnost komunikacije s resornim ministrom. Više puta su isticale kako im ne preostaje ništa drugo, nego da zajedno sa svojom djecom svoja prava traže prosvjedujući pred zgradom Vlade. Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić ističe kako nema potrebe za prosvjedima te da će porodiljne naknade za kolovoz rodiljama biti uplaćene do kraja ovog tjedna. Ističe kako Vlada radi sve kako bi se zaostaci iz prošle godine na neki način podmirili te da se obveze prema rodiljama ispune. Naglasio je da je svjestan situacije u kojoj se nalaze rodilje ove županije, ali da nije problem u ovom sazivu Vlade. “Prošla Vlada je u proračunu za 2010. godinu, kada su u pitanju porodiljne naknade, predvidjela sredstva samo za prva četiri mjeseca i tu je i nastao problem”, kazao je Ćosić. Ističe kako je novca za isplatu porodiljnih naknada u proračunu Zapadnohercegovačke županije u prošloj godini bilo, ali da isti nije bio raspoređen na tu poziciju.

Usvajanje proračuna

“Ne znam koja je to logika bila i zbog čega su to napravili, ali na poziciji porodiljnih naknada sredstva su izdvojena samo za prva četiri mjeseca u godini”, navodi Ćosić. On je ovom prilikom obećao kako bi se nakon usvajanja proračuna za 2011. godinu situacija s isplatom porodiljnih naknada trebala stabilizirati. “U proračunu za iduću godinu predvidjet ćemo više sredstava za isplatu porodiljnih naknada, odnosno predvidjet ćemo sredstva za svih dvanaest mjeseci, a ne kao što je bio slučaj prošle godine za četiri mjeseca. Tako da ne bi trebalo biti problema”, kazao je Ćosić. Napomenimo, Zapadnohercegovačka županija je usvojila odluku o privremenom financiranju za prva tri mjeseca ove godine. Proračun za 2011. godinu bi trebao biti usvojen najdalje do kraja ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?