Manji broj djece

Popunjenost vrtića pala ispod polovine kapaciteta

Vrtić
19.02.2013.
u 10:43

Ravnateljica dječjeg vrtića Ozrenka Vego Ovu pedagošku godinu smo počeli s dvije skupine manje, a to je oko 60 vrtićke djece

”Dajemo sve od sebe kako bi se bar malo ublažila situacija, ali očito smo nemoćni u toj borbi s krizom i recesijom zbog koje roditelji sve više ispisuju svoju djecu. U rujnu prošle godine startali smo s devedeset i dvoje djece, a to je tada već bilo drastično manji broj djece u vrtiću u odnosu na 2001. godinu.

Financijska kriza

Ovu pedagošku godinu smo počeli s dvije skupine manje, a to je oko 60 djece. No, evo u ovih nekoliko mjeseci roditelji su ispisali još 20-ak djece tako da smo u još manjem broju nego u rujnu prošle godine, kada je bilo upisano devedeset i dvoje djece. Na žalost, roditelji sve više dolaze i govore kako zbog financijskih problema moraju djecu ispisati iz vrtića, ističe Ozrenka Vego, ravnateljica Dječjeg vrtića Čapljina koji ovih dana , kada je u pitanju broj djece, bilježi svoje najteže dane od osnutka. Sveopća kriza je učinila svoje pa roditelji sve više ispisuju svoju djecu iz čapljinskoga vrtića koji unatoč tom problemu čak i podiže razinu i kvalitetu svojih usluga. U protekla dva mjeseca ispisana je skoro još jedna skupina djece pa je sada Dječji vrtić pao ispod polovine svojih kapaciteta. Naime, kapaciteti Dječjeg vrtića Čapljina je 150 djece a trenutačno ih je tek sedamdesetero. A sve to uz tendenciju porasta broja ispisane djece pa se uopće ne zna s kolikim će brojem djece vrtić i završiti ovu pedagošku godinu.

Sve je manje donacija

- Na žalost, zbog tog problema bilježimo višestruki pad prihoda od uplate roditelja, a zbog sveopće krize bilježimo i manje sredstava od samog osnivača (općina Čapljina) s kojim inače imamo jako dobre odnose i suradnju. Ipak, susrećemo se s velikim padom u priljevu sredstava, a i donacija u hrani i drugim potrepštinama sve je manje u odnosu na ranije godine. Stoga se samo možemo nadati kako će se pronaći neko rješenje za ovu novonastalu situaciju jer smo svi tužni zbog činjenice da nas prati drastično opadanje broja djece. Unatoč toj teškoj situaciji naše usluge i uvjeti rada i boravka djece ni sekunde se ne smanjuju, a u nekim smo stvarima sve to i podigli na višu razinu. Na žalost, nemoćni smo u borbi protiv te krize jer roditelji gledaju na svoje trenutne financijske potrebe i mogućnosti - poručuje ravnateljica Dječjeg vrtića Čapljina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?