Utakmica

Ponovno će se igrati prekinuti susret Zrinjskog i Rudara

Utakmica
02.11.2012.
u 15:36

U Rudaru nisu bili zadovoljni odlukom Prizivnog povjerenstva i sada je taj klub najavio žalbu

Prizivno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH usvojilo je žalbu kojom je mostarski klub tražio ponovno odigravanje utakmice s Rudarom.

U Zrinjskom zadovoljni


- Zadovoljni smo ovom odlukom Prizivnog povjerenstva. To je zapravo ono što smo i željeli postići ovom žalbom - kazao nam je jučer Davor Martinović, potpredsjednik Zrinjskog.

Predsjednik Prizivnog povjerenstva Nogometnog saveza BiH Mirko Škegro objasnio je odluku spomenutog povjerenstva.

- Ustanovili smo da je odigrano 68 minuta, što je manje od 80 posto regularnog vremena određenog za igru, te stoga nismo mogli potvrditi odluku Natjecateljskog povjerenstva, nego smo donijeli odluku da se igra nova utakmica - objasnio je Mirko Škegro, predsjednik Prizivnog povjerenstva NS-a BiH. Da ne bude zabune, Natjecateljsko povjerenstvo NS-a BiH odluku je donijelo na osnovi izvješća delegata Davora Ristovića koji je u svom zapažanju napisao da je u 76. minuti “poslao igrače u svlačionicu jer nije bilo uvjeta za igru”. Također, Ristović je u svom izvješću naglasio da je “osam minuta nakon toga sudac zajedno s kapetanima izašao na teren i donio odluku o trajnom prekidu. - Delegat je krivo napisao izvješće - rekao je Škegro, koji je na pitanje hoće li Ristović biti kažnjen, odgovorio: - To nije u našoj domeni. Mi smo raspravljali o žalbi Zrinjskog i donijeli odluku da se mora odigrati nova utakmica. Škegro je naglasio da bi bilo najpoštenije da se utakmica nastavi od trenutka prekida, ali...

Sporni propis


- U nekim zemljama postoji taj propis, ali kod nas ne postoji - objasnio je Škegro, a u NS-u BiH su nam potvrdili kako je upućen prijedlog za izmjenu pravilnika o natjecanjima, te da se u njega uvrsti član koji bi regulirao ovakve slučajeve. Rudar je najavio žalbu. - Smatramo da tumačenje od Prizivnog povjerenstva nije relevantno, to mogu uraditi samo one institucije koje su i propisale određene akte, a to su UEFA i FIFA. Očigledno je da su kod Prizivnog povjerenstva odlučivali drugi faktori. Jedini važan dokument je službeni zapisnik lica i po njemu je meč prekinut u 76. minuti i samo je odluka Natjecateljskog povjerenstva ispravna. Uputit ćemo žalbu Povjerenstvu za normalizaciju NS-a BiH, a tražit ćemo i od službenih tijela Saveza da se zatraži tumačenje od UEFA-e - kazao je predsjednik Rudara Božo Grbić.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije