VIJEĆNICI NA ODMORU

Političke nesuglasice su ponovo blokirale Mostar

mostar
VL FOTO
13.07.2011.
u 15:27

Nova sjednica Gradskog Vijeća Mostara održat će se vjerojatno početkom jeseni

Gradsko vijeće Mostara odlučilo je na jučerašnjoj sjednici skratiti predloženi dnevni red s 19 na šest točaka. Razlog je, kako je kazao predsjednik toga vijeća Murat Ćorić, racionalizacija rada. U prijevodu, nije bilo političkog dogovora da se riješe neka od gorućih pitanja u gradu. S dnevnog reda skinute su, uz ostale točke, organizacija i način naplate parkinga, rasprava o stanju u gradskim javnim poduzećima i izvještaj o radu gradonačelnika u 2010. godini.

Razni utjecaji

“Mislim da su određeni vijećnici pali pod loše procjene medija koji su, nažalost, negativno naklonjeni ovom projektu. Ovo se pitanje, na neki način, pokušava i politizirati. U krajnjem slučaju, ako nismo za ovaj način organizacije parkiranja, onda treba jasno reći što želimo i želimo li uopće riješiti problem mirujućeg prometa”, kazao je u izjavi za medije mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Prema njegovim riječima, u četvrtak, nakon sjednice kolegija Gradskog vijeća, bit će poznato hoće li se vijećnici o spomenutoj odluci izjašnjavati prije ljetne stanke u radu Gradskog vijeća. Od 19 za jučerašnju sjednicu predloženih točki dnevnog reda, “preživjelo” je samo njih šest, među kojima je najvažnija ona o nastavku realizacije projekta odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, za čiju je realizaciju dio sredstava osigurala Svjetska banka. Gradonačelnik Bešlić podsjetio je da su Svjetska banka i SIDA (Švedska razvojna agencija) osigurali 2,5 milijuna eura nepovratnih sredstava za realizaciju prve faze projekta izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda, te da bi Mostar mogao ostati bez tih sredstava ako se ne ispoštuje krajnji rok za njegov završetak, a to je kolovoz sljedeće godine.

Ubrzanje aktivnosti

S tim u vezi, Svjetska banka je od gradskih vlasti zatražila ubrzanje aktivnosti te što skorije raspisivanje međunarodnog natječaja za izgradnju pročistača otpadnih voda. Prema jučer usvojenom zaključku Gradskog vijeća, prihvaćena je preporuka Svjetske banke te je započela realizacija nulte faze ovoga projekta.

Na sjednici je usvojena i odluka o ustupanju na korištenje bez naknade zgrade bivše Četvrte osnovne škole u Mostaru za smještaj Općinskog suda u Mostaru, kao i memorandum o razumijevanju, koji se odnosi na rekonstrukciju zgrade, za što će sredstva osigurati Vlada Norveške i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Također, vijećnici su prihvatili zaključak prema kojemu će se s Pravoslavnom crkvom pokušati postići nagodba, s obzirom da ova vjerska zajednica polaže vlasnička prava na dio spomenute zgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?