LIVNO

Političari HBŽ-a odlučili ući u konačni proces formiranja vlasti

HBZ
VL FOTO
19.08.2011.
u 09:54

Radni materijali za iduću sjednicu Skupštine HBŽ-a odaslani su već jučer.

Tročlano Predsjedništvo Skupštine HB županije održalo je sastanak u Tomislavgradu i razmatralo aktualnu situaciju u vezi s uspostavom vlasti. Ivica Pašalić Lhotak (HDZ BiH), Jasenko Tufekčić (SDA) i Dragan Puzigaća (SNSD) s tim u vezi su donijeli i određene zaključke o kojima doznajemo nešto više iz razgovora s Tufekčićem. On je izjavio kako su dogovorili da uđu u proces konačnog formiranja županijske Skupštine, kada su u pitanju radna tijela i samo rukovodstvo, jer još nije imenovan predsjedatelj. Radne materijale s tim u vezi već jučer su uputili klubovima naroda tako da očekuju da za sljedeću sjednicu Skupštine HBŽ-a imaju dogovorena i pripremljena sva radna tijela kako bi ovo zakonodavno tijelo moglo normalno funkcionirati.

- I ono što je u ovom trenutku možda bilo i najvažnije, odnosno najzanimljivije medijima jeste da smo mi na našim stolovima dobili pismena jamstva HDZ-a BiH da ima parlamentarnu većinu, da njihov kandidat Stipe Pelivan ima potrebnu podršku i da od nas traži zakazivanje te sjednice, s tim što oni u ovom trenutku otvaraju stranačke razgovore o podjeli resora i uspostavi vlasti u pravom smislu riječi kada je u pitanju ova županija, kazao nam je Tufekčić te dodao da oni u Predsjedništvu Skupštine nisu donosili nikakve odluke nego su logikom stvari ostavili mogućnost da u idućih 15-ak dana okončaju te razgovore.

Kazao je i to kako je sada, barem je tako njegovo mišljenje, prava adresa za postavljanje pitanja o tome kada će biti formirana Vlada HBŽ-a stranka HDZ BiH.
Razmatrana je i aktualna problematika vezana uz obustavu isplate naknada korisnicima stalne socijalne pomoći, majkama-rodiljama i civilnim žrtvama rata, te je rečeno da će Ministarstvu financija ići s preporukom da nema nikakvih zapreka da se nastavi s isplatom istih, budući da je riječ o redovitim primanjima i naknadama. 
Podsjetimo, posljednja isplaćena naknada korisnicima stalne novčane pomoći isplaćena je za svibanj tekuće, a porodiljne naknade zaposlenim ženama majkama za prosinac prošle godine.

Deset mjeseci nakon izbora, vlast u Hercegbosanskoj županiji još uvijek nije formirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?