PROPAO PLAN

Policija nije dozvolila blokadu prometnice kod Nema

neum
Frano Matić
06.06.2010.
u 14:53

Najava Narodne stranke Radom za boljitak da će pet do 12 blokirati magistralu Neum-Dubrovnik stvorila je ogromnu napetost u Neumu

- Ma mogu se oni doći samo uslikati i neka se odmah vraćaju doma. O blokadi nema govora a ukoliko bi to i pokušali uraditi vjerujte da bi se cijeli Neum digao na noge. Dosta nam je tih pokušaja miniranja sezone i pokušaja da nas se zavadi sa susjedima u Dubrovniku -jedan je od komentara mještana Neuma koji nas je dočekao jutros nešto prije podne na samom ulazu u ovaj jedini bh. gradić na moru.

Najava Narodne stranke Radom za boljitak da će pet do 12 blokirati magistralu Neum-Dubrovnik stvorila je ogromnu napetost u ovom gradu. Slikovito rečeno nervoza u zraku se mogla sjeći nožem, a mještani su bili najavili da će ukoliko dođe do blokade odmah izaći na ceste i napraviti još veće prosvjede i blokade prometnica. U takvom ozračju i unatoč policijskoj zabrani blokade magistrale čelni ljudi Narodne stranke Radom za boljitak sa nekolicinom su svojih simpatizera ipak došli na mjesto najavljene blokade.

- Blokadu prometnice smo zabranili zbog neispunjavanja elementarnih uvjeta za održavanje javnog skupa. Na snazi je međudržavni sporazum između BIH i Hrvatske o nesmetanom prometovanju ljudi,robe i dobara kroz ovaj neumski koridor i smo morali sve to poštivati i djelovati po Zakonu. Uz sve to nisu ispinjeni i neki drugi uvjeti za održavanje skupa i blokadu -istaknuo je brojnim okupljenim novinarima iz BIH i Hrvatske glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak, a mjesto događanja stigli su i načelnik PU Čapljina Vinko Ćorić,ministar MUP-a HNŽ-a Zoran Krešić te neumski načelnik dr.Živko Matuško.

 Temeljnoj policiji u pomoć su pristigle i brojne snage specijalne policije koja je stojala uz cestu pa nije ni bilo moguće uraditi nekakvu blokadu. Nešto dalje od njih okupljali su se simpatizeri Lijanovićeve stranke koji su i novinarima željeli dijeliti stranačke majice.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:41 06.06.2010.

Poziv da blokiramo granicu u punoj sezoni

OB
-obrisani-
18:39 06.06.2010.

Ovo je samo probno upozorenje! Pridruzujem se ovoj gospodi i zovite, dolazimo , ako treba i godisnji odmor cemo provesti na barikadi Bog i Bosanski Hrvati Za Dopm

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?