HRVATSKI NAVIJAČI:

Policija nas je bez razloga privela, a jednom su čak slomili ruku!

navijaci
16.06.2012.
u 10:53

Hrvatski navijači tvrde kako su slavili i da ih je policija privela bez razloga

Slavlje navijača hrvatske reprezentacije u Fojnici, nakon utakmice Hrvatska- Italija, pretvorilo se u noćnu moru. Nekoliko navijača privela je policija, a privedeni, kao i oni koji su bili dio navijačke skupine koja je brojala tridesetak članova, kažu da je policija bez ikakve potrebe upotrijebila silu, a jednom od navijača, tvrde, slomljena je i ruka.

Pjevali pjesme

“Utakmicu smo gledali organizirano u kafiću “Čarli”. Pjevali smo navijačke i Thompsonove pjesme, a nakon toga smo se automobilima provozali do naselja Gojevići i to sporednim putovima jer nam policija nije dozvolila s hrvatskim zastavama voziti se glavnom ulicom. Nakon povorke automobila, vratili smo se do kafića “Čarli”, okupili smo se ispred i slavili tako što smo stajali ispred kafića i na nogostupu. Tu smo opet zapjevali navijačke i Thompsonove pjesme. Tada je upala policija, silom su odveli nekoliko navijača, jednom su čak i slomili ruku. Nije mi jasno zašto su to uradili, mi nismo nikoga vrijeđali, nismo imali niti upotrijebili pirotehniku, a kamoli vatreno oružje, nismo ni blokirali ni ugrozili promet, samo smo slavili. Zar je zbog toga trebalo upotrijebiti silu, a jednog od navijača zadržati punih 12 sati?”, ispričao nam je u nevjerici jedan od navijača.

U Policijskoj postaji Fojnica dobili smo tek šturu informaciju da je zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon utakmice, privedeno nekoliko osoba koje su puštene kući.

Kontaktirali smo i Ivu Marušića, načelnika Policijske uprave Kiseljak u čijoj nadležnosti su četiri općine, među kojima je i Fojnica.

“Ja sam na godišnjem odmoru, ali sam zbog brojnih pritužbi na ponašanje policije prema navijačima pokušao istražiti što se dogodilo. U PS Fojnica potvrdili su da su izdali nekoliko prekršajnih naloga zbog narušavanja javnog reda i mira. Navijače i njihove roditelje sam uputio na unutarnju kontrolu MUP-a koja će ispitati je li policija prekoračila ovlasti i upotrijebila silu”, kaže Marušić.

Postoje i snimke

Navijači kažu kako postoje snimke koje su napravili mobitelima, a koje potvrđuju da za bilo kakvu intervenciju policije, a pogotovu uporabu sile, privođenja te izdavanje prekršajnih naloga nije bilo potrebe. Uvjereni su da je u pozadini cijelog slučaja nacionalna netrpeljivost prema Hrvatima u ovoj danas većinski bošnjačkoj općini.

Na potezu je unutarnja kontrola, a slučaj bi mogao dobiti i sudski epilog.

Ključne riječi

Komentara 8

KE
keksici
14:48 16.06.2012.

Fojnica je te vece gorila od silnog vatrometa,drecnjave pjevanja ustaskih pjesama i sl.Ja sam iz Fojnice i kalolik sam i sramota me je sto se danas ovakve stvari desavaju.Covjeka je bilo strah izaci na ulicu ,a kamoli nesto drugo.Sva taa djeca od 13-14 godina nisu cak ni bila rodjena kada se je rat desavao ili se zavrsavao i nisam ni siguran da su svjesna sta cine s takvim glupostima.Policija je odmah to trebala da sprjeci.Radovati i podrzavavti neciju pobjedu je ok ali ne na takav nacin.Ne u zemlji gdje se nezna ni ko pije ni ko placa na takav nacin,Da je nkom prilikom to tako s muslimanske strane recimo u Kiseljaku izvedeno mislim da bih rat izbio. Pa se pitam gdje su ti roditelji od te djece i zasto su dopustili da do toga dodje.Zar nije dovoljno mrznje ovom gradu i napetosti,zar nije ljepse da se postiva i zajednicki radi.Dali ce hrvatska reprezntacija ili neka druga pobjediti,nije vazno za buducnost bilo kojeg gradjanina a najmanje u fojnici. Niko nikome nije lomio ruke. Ja se nadam da se ovo nece ponoviti.jer to nije nikome potrebno,na buducnost treba drugacije gledati a ne s takvim stvarima.Hvala

HR
hrvattttt
16:06 16.06.2012.

"covjeka je bilo strah izaci na ulicu"...pa sad si napisao da su to bila djeca od 13-14 godina....zar ona siju strah i trepet po ulicama ??... vatrometa tu noc nije bilo,bacale su se petarde samo....a petarde i vatromet uvelicavaju slavlja za bozic,bajram i sl. ne vidim problem zasto nebi i utakmice??? ako ti ne pratis nogomet ne znaci da to nekima nije vazno,ipak takvi kao ti to ne mogu razumijeti...tu je vise od nogometa,mnogo vise ...ne mislim pod time na politicku situaciju i sl. , nego na ponos i cast-opet kazem takvi kao ti to ne mogu razumjeti....

SN
sax_no1
21:58 16.06.2012.

ovo ovde je sljam od policajaca gledaj kako samo jednolicno izgledaju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije