Provjere

Policija kuca na vrata službenika u Parlamentu BiH

Vrata
12.08.2013.
u 09:51

Kolegiji Tajništva Parlamenta zaključio kako ima indicija da veći broj službenika bez osnove dobiva naknade za prijevoz

Javna je tajna kako veliki broj državnih službenika lažno prijavljuje mjesto prebivališta kako bi mogli u što većem iznosu naplatiti troškove za prijevoz. U Parlamentu BiH odlučili su tome stati na kraj. Kako se neslužbeno doznaje, tajnik službe za zajedničke poslove Parlamentarne skupštine BiH Ferid Buljubašić je 16. srpnja svim zaposlenim u Parlamentarnoj skupštini BiH uz obavijest dostavio na popunjavanje novi zahtjev za naknadu troškova prijevoza.

Kaznena odgovornost

Od njih je, također, zatražio i potpisivanje izjave da pod punom moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću navedu svoje prebivalište/boravište, koliko je udaljeno kilometara od posla, kao i je li navedena adresa predstavlja stvarno mjesto stanovanja s kojeg svakodnevno putuju na posao. Zaposleni su ovaj dokument ovjeren i potpisan morali vratiti do 24. srpnja. Kolegij Tajništva Parlamentarne skupštine BiH odlučio se na ovaj potez “zbog toga što je Kolegij utvrdio da značajan broj zaposlenika zloupotrebljava odluku o ostvarivanju prava na naknadu za prijevoz na posao i s posla u institucijama BiH”.

Lažne adrese

- Postoje saznanja da se vrše fiktivne prijave mjesta prebivališta na adrese roditelja, prijatelja i rodbine, te prijave na vikend-objekte, a ne vrše se odjave prebivališta u slučaju stvarne promjene mjesta i adrese stanovanja. Dostavljaju se u zahtjevu i drugi lažni podaci zbog ostvarivanja pripadajuće naknade troškova prijevoza, naveo je u obavijesti od 16. srpnja Buljubašić. U razgovoru s službenicima u Parlamentu može se čuti kako su neki već angažirali odvjetnike kako bi oborili odluke Tajništva Parlamentarne skupštine BiH. Teško je shvatiti zašto neki ne žele da im se provjerava mjesto prebivališta. Osim ako su naveli u prijavi krivu adresu?

U međuvremenu, očekuje se kako će policijski službenici početi s provjerom mjesta prebivališta svih službenika Parlamenta kako bi se utvrdilo žive li zaista na adresama koje su naveli u svojim prijavama. Iako nam je obećano kako će Buljubašić odgovoriti na naše upite o ovoj temi, to se nije dogodilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?