Potraga za studentom

Policija i dalje traga za utopljenim mladim kemičarom (21) iz Sarajeva

utapanje
VL FOTO
02.04.2012.
u 10:08

U jednom trenutku, voda ga je povukla nizvodno prema Lučkom mostu. Sve se dogodilo u samo nekoliko sekundi i nitko nije uspio reagirati

Policija već dva dana traga za studentom Nemanjom Ivanovićem (21) iz Istočnog Sarajeva, koji je nestao u virovima rijeke Neretve u Mostaru. Mladić je posljednji put viđen kada je u blizini Starog mosta ušao u rijeku okupati se, a ubrzo potom potonuo. Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, potvrdio je da potraga za nestalim mladićem i dalje traje, te da su u nju, osim policije, uključeni i lokalni ronioci.

Na izletu

- Ne možemo tvrditi da je on utopljen, jer nemamo dokaza za to, s obzirom da tijelo nije nađeno. Sve do tada on se kod nas vodi kao nestao. Traje intenzivna potraga za njim i za sada nemamo nikakvih novih informacija - kazao je Bošnjak.

Prema priči Ivanovićevih kolega, nesretni mladić je u subotu otišao na izlet s još 150 studenata s Prirodno-matematičkog fakulteta iz Sarajeva, koji je redovito pohađao. Nakon razgledanja grada i obilaska Starog mosta, Ivanović je sišao do rijeke u pratnji još nekoliko njegovih kolega, koji su se, sumnja se pod utjecajem alkohola, htjeli okupati u Neretvi.

- Sišli su na plato ispod Starog mosta i Nemanja je ušao u vodu, koja je bila jako hladna i brza. U jednom trenutku, voda ga je povukla nizvodno prema Lučkom mostu. Sve se dogodilo u samo nekoliko sekundi i nitko nije uspio reagirati. Nemoćno su gledali kako se Nemanja bori s vodom i pokušava ostati na površini. Međutim, stotinjak metara dalje, nestao je ispod površine vode i od tada ga nitko nije vidio - kazao je student s PMF-a.

Šok i nevjerica

Ističe da su šokirani studenti, koji su se nalazili u blizini mosta, odmah pozvali policiju i ronioce, koji su sve do večeri pretraživali riječno dno kod Lučkog mosta, ali uzalud. Tek se pretpostavlja da je jaka struja povukla tijelo mladića ispod neke od mnogobrojnih sedri i da se zato nije mogao održati na površini.

Nemanja Ivanović, student je druge godine PMF-a u Sarajevu, odjel kemija. U Mostar su došli na jednodnevni izlet, koji je organizirala Unija studenata Prirodno-matematičkog i Pedagoškog fakulteta iz Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije