ODLUKA

Policija će imati tamnoplave odore s obilježjima FBiH

mup
VL FOTO
16.07.2010.
u 07:37

Novom uredbom precizirano je 11 odora za sve policijske snage u Federaciji BiH

Svi policijski službenici u Federaciji BiH uskoro će nositi istovjetne policijske odore, čiji će izgled biti propisan posebnom uredbom koja će se danas naći pred članovima entitetske Vlade.

Precizne odrednice

Kako doznaje Večernjak, novom uredbom precizirano je 11 odora za sve policijske snage u FBiH. Policajci i policajke tako će dobiti nove radno-taktičke odore te radno-klasične i svečane odore. Predviđena je i izrada novih odora za specijalne policijske postrojbe, kao i posebne odore za policajce motocikliste i bicikliste. -S obzirom na šarenilo, raznolikost i neujednačenost u izgledu, kvaliteti i funkcionalnosti postojećih odora u FBiH, cijenimo da ponuđena rješenja koja su usuglašena na razini Federacije od svih policijskih ravnatelja, daju mogućnost otklanjanja svih navedenih nedostataka na učinkovit, cjelovit i funkcionalan način, navodi se u obrazloženu prijedloga federalnog ministra Muhidina Alića.

Kako će izgledati

Boja svih odora, odnosno njezinih sastavnih dijelova, bit će tamnoplava, osim za kožate dijelove i obuću koji će biti izrađeni u crnoj boji. Predviđeno je da se na desnom rukavu odore u štitu nalazi grb FBiH s dvojezičnim natpisom “Federacija Bosne i Hercegovine”, “Policija”, a na lijevom rukavu oznaka županije, ukoliko ju je utvrdilo nadležno županijsko tijelo. Nejasno je kakav će grb nositi policajci na desnom rukavu, jer je poznato da FBiH već neko vrijeme nema zastavu i grb. Oznake činova policajci će nositi na naramenicama gornjih dijelova odore ili košulje, dok se policijska značka može nositi na jakni ili košulji, u predjelu lijevog džepa. Policijska značka nosi se i na sredini prednjeg dijela šapke, odnosno tanjurače, kape, kačketa i šešira. Tehničke značajke policijske odore, kojima se propisuje kroj i izrada odore, federalni ministar unutarnjih poslova će u roku od 30 dana dostaviti županijskim MUP-ovima, kojima je ostavljena tek mogućnost propisivanja posebnih odora, kao što su konjička, kadetska ili odora za pripadnike helikopterskih postrojbi MUP-a u Federaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?