TOMISLAVGRAD

Polaganje doživotnih zavjeta sestara milosrdnica

casne
15.08.2012.
u 14:17

Doživotne zavjete položile su dvije sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo: sestra Željka Lukač i sestra Antonija Bagarić

Tijekom svečanog Misnog slavlja, koje je u samostanskoj i župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu predslavio vojni biskup u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić, doživotne zavjete položile su dvije sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo: sestra Željka Lukač i sestra Antonija Bagarić.

Privremene zavjete na tri godine položila je sestra Marija Izabela Đaković, a svoje zavjete obnovila je sestra Marija Danijela Šibenik. Na Misi su koncelebrirala 23 svećenika – dijecezanskih i franjevaca - iz Mostarsko-duvanjske i Banjolučke te Vrhbosanske nadbiskupije. Sudjelovalo je pedesetak sestara milosrdnica predvođenih provincijalnom glavaricom s. Terezijom Karača te nekoliko redovnica iz drugih družbi, a među vjernicima je bila najbliža rodbina sestara zavjetovanica.

To je bilo prvo sestarsko zavjetovanje u duvanjskoj bazilici, a povod je bilo to što su s. Željka i s. Antonija rodom iz duvanjskog kraja odnosno iz Seonice i Liskovače kod Tomislavgrada. Liturgijskim tijekom obreda ravnao je kninski župnik fra Ivan Lukač, a tijekom Mise vrlo lijepo i skladno pjevao je mješoviti zbor pod ravnanjem s. Marije Julijane Djaković. Nakon Mise uslijedilo je zajedništvo za obiteljskim stolom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?