SUICID

Pokušala se ubiti bacivši se pod vlak, ostala "samo" bez stopala

vlak, pruga
Dragutin Šantoši
03.09.2010.
u 08:09

Strojovođa je pri izlasku iz tunela uočio ženu kako se četvoronoške penje na prugu i pruža na tračnice

Očajna Milka Ostojić (49) iz Čelinca kod Banje Luke bacila se jučer iza ponoći pod teretni vlak Željeznica RS-a, ali je nekim čudom uspjela preživjeti nalet lokomotive koja je cijelom dužinom prešla preko njezina tijela. Ovaj pokušaj samoubojstva dogodio se kod tunela T3, na 521. kilometru pruge na ulazu u Čelinac. Nesretna žena se zatekla između tračnica na pruzi, što joj je vjerojatno i spasilo život. Iako je strojovođa odmah kočio, ostala je bez lijevog stopala. Poštujući ograničenje brzine od svega 20 km/h, pri izlasku iz tunela uočio je ženu kako se četvoronoške penje na prugu i pruža na tračnice. Vlak se zaustavio 32 metra dalje. Čuvši za ovu umalo tragičnu vijest, njezini poznanici time nisu ostali iznenađeni jer, kako kažu, imala je iznimno težak život. U posljednje vrijeme, osim loše financijske situacije, imala je i ozbiljnih problema sa zdravljem. Stanje se pogoršalo u posljednjih nekoliko dana.

- Djelovala je jako odsutno, a u nekoliko navrata je čak i spominjala da bi mogla dići ruku na sebe. Međutim, nitko je nije shvatio ozbiljno. Vjerojatno joj se sve skupilo... Teško je živjela, nije bila zaposlena, a u posljednje vrijeme se žalila da nema novca da plati ratu kredita. S vremena na vrijeme radila je nekakve sezonske poslove. Ljeti je konobarirala, a posljednjih nekoliko mjeseci prodavala je rasade na jednom malom štandu na ulici. Međutim, time nije mogla zaraditi dovoljno za pristojan život - rekla je jedna susjeda. Ona navodi da je Milka sama othranila jednu kćer i dva sina Marka i Marinka, jer se njezin suprug Duško ubio prije više od deset godina.

- Sin Marko je zaposlen u poduzeću Fis u Banjoj Luci, a Marinko je nedavno završio srednju školu i zaposlio se u jednoj lokalnoj tvrtki. Koliko su mogli, oni su pomagali majku. Vjerojatno je pripomagala i njena kći koja je prije sedam godina otišla živjeti u Španjolsku gdje se udala i rodila dvoje djece. Međutim, Milka je svoju unučad vidjela samo na fotografijama. Otkada je otišla u inozemstvo, njena kći više se nikada nije vraćala u Čelinac, ali su bili u kontaktu. Milka je djecu sama othranila, jer se njen muž Duško ubio iz puške prije više od deset godina - ponavljali su drugi susjedi, izražavajući zahvalnost što je Milka trenutačno stabilno i pod liječničkim nadzorom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije