pakistan

Poginuo jedan od ključnih Al-Qa'idnih militanata u Pakistanu

pakistan
AFP/PIXSELL
09.02.2012.
u 13:07

Badar Mansoor jedan je od najvažnijih pripadnika Al-Qa'ide u Pakistanu, a njegovu smrt potvrdio je jedan od njegovih sljedbenika.

Badar Mansoor, jedan od ključnih Al-Qa'idnih militanata u Pakistanu, ubijen je u napadu američke bespilotne letjelice na pakistanski grad Miranshah u sjevernom Waziristanu, tvrde lokalni dužnosnici, a prenosi BBC.

Mansoora se sumnjiči za ubojstvo nekoliko desetaka ljudi u Pakistanu i šire. Sama Al-Qa'ida zasad nije potvrdila da je doista ubijen u napadu, no AFP citira jednog od Mansoorovih sljedbenika koji je potvrdio smrt. Uz Mansoora u napadu su poginula još najmanje trojica militanata.

Ovo je već drugi napad američkih bespilotnih letjelica na području sjevernog Waziristana, regije blizu granice s Afganistanom, u samo dva dana – u srijedu je tako poginulo deset ljudi. No, osim militanata, u takvim napadima nerijetko pogibaju i civili pa stoga oni izazivaju velik gnjev u Pakistanu.

Vlasti se žale da se njima narušava pakistanski suverenitet, no dopisnici tvrde da dužnosnici ipak potajice podupiru američke napade. Predsjednik SAD-a Barack Obama prošlog je mjeseca stao u obranu upotrebe bespilotnih letjelica iako američke vlasti u pravilu ne komentiraju takve napade.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?