Oružani incident

Poduzetnik htio opljačkati banku ili se “osvetiti za dugove”

Pljačka
03.04.2013.
u 09:47

Vlasnik tvrtke
 Kolor trade 45- godišnji Nedeljko Mitrović uhvaćen pri oružanom prepadu u banku

Nedeljko Mitrović, 45- godišnji vlasnik tvrtke Kolor trade, koji je malo prije preksinoćnog mraka naoružan upao u poslovnicu ProCredit banke u Bijeljini, uhićen je zahvaljujući prisebnosti zaštitara koji ga je osujetio već na samom ulazu. Kako se ubrzo pričalo, uhićeni poduzetnik je poslednjih nekoliko godina imao velike financijske probleme.
Naime, kako se neslužbeno moglo čuti, osim nagomilanih dugova na osnovi kredita u četiri različite banke, Mitrović je dugovao i zelenašima zbog čega je pao u očaj. Iz policije otkrivaju da je u teškom psihičkom stanju pa još nije potpuno jasno je li prilikom oružanog upada u banku imao namjeru da je opljačka ili da se nekome “osveti za vlastitu nesreću”?!

Iza rešetaka

Dežurna okružna tužiteljica Danica Stjepanović jučer nam je potvrdila da će predložiti jednomjesečni pritvor za Nedeljka Mitrovića, ali se iz suda nisu izjašnjavali o pritvorskoj odluci. Nema sumnje da će Mitrović završiti iza rešetaka zbog razbojstva, ugrožavanja opće sigurnosti i nedopuštenog posjedovanja oružja.
Podsjetimo, Nedeljko Mitrović je oko 17 sati ušao u prostorije ProCredit banke u Račanskoj ulici u Bijeljini. Na sebi je imao crvenu periku, sunčane naočale i vojnički šinjel ispod kojeg je držao automatsku pušku. Čim je ušao u banku na njega je skočio radnik osiguranja Aleksandar Santrač iz agencije “Sektor Security”. Tijekom njihove međusobne borbe, što su zabilježile kamere videonadzora, Mitrović je počeo pucati, ali Santrač ga je uspio savladati i spriječiti veliku tragediju, s obzirom da se u tom trenutku u banci nalazilo više djelatnika.

Metak u cijevi

Direktor poslovne jedinice Sektora osiguranja Bijeljina Stevo Ilić objašnjava da je radnik osiguranja reagirao prisebno i na vrijeme.

- Maskirani pljačkaš je bio naoružan automatskom puškom i u trenutku kada je radnik pokušao spriječiti došlo je do opaljenja puške. To znači da je razbojnik bio spreman, da je imao metak u cijevi i da nije prezao ni od čega. Sam zaštitar Aleksandar Santrač jučer nije želio komentirati detalje ovog događaja. Samo izjavio kako je tek radio svoj posao i da je pokušao zaštititi radnike banke na najadekvatniji način. Izrazio je zadovoljstvo što u incidentu nitko nije ozlijeđen, ni bankari, ni napadač, kao ni on osobno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?