U NEČEM SLOŽNI

Podrška građana BiH za članstvo u Europskoj uniji gotovo 90 posto

EU
Reuters/Pixsell
21.01.2011.
u 08:12

Za projekt podizanja svijesti o pridruživanju BiH Europskoj uniji i procesu euroatlantskih integracija izdvojeno 1,3 milijuna eura

Izaslanstvo EU-a u BiH i Direkcija za europske integracije BiH (DEI) počeli su provedbu novog dvogodišnjeg projekta podizanja svijesti javnosti o procesu europskih integracija i pridruživanju BiH EU, vrijednog 1,3 milijuna eura. Cilj ovog projekta pod nazivom ”Awareness II”, koji financira EU, jeste promocija europskih integracija kroz provedbu javne kampanje u cijeloj BiH da bi se podigla svijest građana o prednostima integracija i članstva u EU.

Direktorica DEI-ja Nevenka Savić kazala je na konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj je predstavljen projekt, da istraživanje javnog mijenja koje je provela ova direkcija pokazuju da je podrška građana članstvu u EU na vrlo visokoj razini, gotovo 90%. S druge strane, oko 70% ispitanika bi željelo dobiti više informacija o europskim integracijama i EU. - To dovoljno govori da je potrebno podržati ovaj projekt, rekla je Savić dodavši da će projekt osigurati bolje povezivanje DEI-ja s predstavnicima EU zajednice u BiH.

Ovaj projekt podržava i daljnju institucionalnu izgradnju kapaciteta DEI-ja u oblasti promocije i komunikacija, a bit će formirana i mreža za suradnju institucija vlasti i organizacija civilnog društva na promociji procesa europskih integracija i širenju europskih vrijednosti. Otpravnik poslova Izaslanstva EU u BiH Boris Iarochevitch izrazio je očekivanje da će ovaj projekt pomoći u boljem razumijevanju Europske unije i njenih politika i dijalogu između BiH i EU. - Pridruživanje zemlje EU zahtijeva uključivanje cijelog društva te je stoga bitno da svi imaju razumijevanje, kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?