POLITIKA

Podmetanja Hrvatskoj zbog stavova o BiH

covic
VL FOTO
26.01.2011.
u 09:09

Izmišljenim izjavama koalicija predvođena SDP-om BiH želi premijerku i predsjednika RH proglasiti novim neprijateljem

Osmi od deset zaključaka, koliko ih sadrži zajednička izjava predsjednika RH Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, u kojem stoji da “RH u ovom trenutku posebno važnim drži da se jasno i kroz sve razine vlasti i uprave utvrdi definicija predstavnika konstitutivnog naroda kao onog predstavnika čiji se legitimitet ostvaruje iskazivanjem većinske političke volje pripadnika konstitutivnog naroda iz čijih redova dolazi”, jedini je motiv zbog kojeg koalicija predvođena SDP-om već tjednima pokušava javnosti proturiti tezu “da se vrh vlasti RH izravno miješa u unutarnje stvari BiH”.

Izmišljene optužbe

Plasiranjem tendecioznih izjava odabranih političkih dužnosnika, forsiranjem “neovisnih” novinarskih komentara i analiza, potkovanih izjavama predstavnika “neovisnih” nevladinih organizacija, politički je recept SDP-ove koalicije uz pomoć kojeg aktualnog predsjednika i premijerku RH etiketiraju kao nove djelitelje BiH. U patološkoj želji da ključne poluge vlasti, prije svega u Federaciji BiH, a potom na državnoj razini, SDP-ova koalicija uzme bez stranaka koje su dobile najveće povjerenje hrvatskih glasača, preko svojih medija u politički i društveni eter lansiraju priče da najviši državni vrh RH, uvođenjem dva HDZ-a u institucije vlasti, želi uspostaviti treći entitet, hrvatsku federalnu jedinicu te promijeniti Izborni zakon. Na njihovu političkom puškometu našao se potpuno nevini veleposlanik RH u BiH Tonči Staničić, kojeg optužuju da je on Josipovićev i Kosoričin operativac za realizaciju njihove ideje.

Ostavka Staničića

Neki čelnici SDP-a čak su neizravno zatražili opoziv veleposlanika Staničića iz BiH, zbog povrede diplomatskog kodeksa, odnosno izjave koju nikad nije spomenimo niti dao. I najdublja analiza pokazuje da se ni Josipović ni Kosor niti jednom svojom verbalnom gestom nisu umiješali u unutarnje stvari BiH, za razliku od, primjerice, Stipe Mesića, koji je prijetio i vojnom intervencijom. SDP-ov stav vodi prema eroziji dobrih odnosa BiH i RH.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar netstoper
netstoper
22:57 26.01.2011.

Ak\' ostane \"republika srpska\" bit\' će i treći entitet, ak\' se ukine republika srpska neće ga biti... KRATKO I JASNO...!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?