PROCES

Podignuta optužnica za organizirani kriminal protiv braće Šimić

šimić
VL FOTO
10.10.2013.
u 09:19

Blago Šimić bio je Matina desna ruka, bio je uključen u kriminalne radnje

Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv Mate Šimića zvanog Dolkić (1969.) i njegovog brata Blage (1976.) iz Gruda. Optuženi se terete za kaznena djela organizirani kriminal, nedopušteni promet drogama i nedopušteno držanje oružja i eksploziva. U optužnici se navodi da su optuženi od 2004. godine pa do 2007. godine, nakon što je Mate Šimić organizirao i rukovodio skupinom za organizirani kriminal, kojoj je pristupio Blago Šimić, kao i druge njima poznate osobe s područja Gruda, u više navrata prevezli veće količine droge.

Mate i Blago Šimić su spomenutu drogu nabavljali na njima poznat način i od njima poznatih osoba, a onda su u putničkim vozilima, na mjestima gdje nije dopušten prijelaz državne granice, iz BiH u Hrvatsku, u više navrata prevezli veće količine ove opojne droge. Oni su ovu drogu prevozili do Zagreba i Šibenika, gdje su dobivali novac od njima poznatih osoba. Kako se dalje navodi u optužnici, dana 17. 12. 2012., u kući koju optuženi koriste, u Grudama, pronađeno je 10,50 kilograma opojne droge marihuana - skank, koju su optuženi imali namjeru prodati njima poznatim osobama u RH za ugovoreni i njima poznati iznos novca.

Istoga dana je u njihovoj kući pronađeno i jedanaest štapina eksplozivne materije, „kamniktit“ i „vitezit“, koji sadrže trinitrotoluol (TNT), nitroglicerin (NG) i amonijačni jon, koju su optuženi nabavili na nedopušten način, a čije je nabavljanje, držanje i promet zabranjeno važećim zakonskim propisima i još niz kaznenih djela. Optuženi se nalaze u pritvoru. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?