dobar posao

Počinju radovi na gradnji plinovoda Južni tok u Srbiji

'11.04.2011., Gospic - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sudjelovala je na sjednici Povjerenstva za provedbu plana razvoja i izgradnje plinskog sustava u Hrvastskoj nakon cega je otvorila II. dio p
'Dino Stanin/PIXSELL'
07.12.2012.
u 14:25

Specijalni savjetnik u Ministarstvu energetike Ljubomir Aksentijević najavio je da će simbolični radovi u Srbiji na tom projektu početi 20. prosinca

BEOGRAD – Prema navodima RTS-a Srbija će od svojih dijelova tranzitnih taksi plinovoda Južni tok godišnje ostvarivati oko 200 milijuna eura prihoda. Izjavio je to danas specijalni savjetnik u Ministarstvu energetike Ljubomir Aksentijević koji je najavio i da će simbolični radovi u Srbiji na tom projektu početi 20. prosinca. Prvi radovi na ovome plinovodu počinju danas na kompresorskoj stanici Ruskaja u Krasnodarskoj oblasti na jugu Rusije. Aksentijević je rekao da će u iduće tri godine prve cijevi biti gotove kao i da bi u sljedeće dvije godine trebala biti završena druga polovica.

– Ovakve investicije već 60 godina nije bilo na ovim prostorima. Gradnja plinovoda Srbiju čini tranzitnom zemljom prema Europi, a to će donijeti i te kako značajne ekonomske efekte – najavio je Aksentijević ističući da gradnja cijelog projekta Srbiju neće stajati ni dinara. Najavio je i da će 2000 ljudi biti angažirano na građevinskim radovima u kojima će sudjelovati srbijanske tvrtke kao i da će se uz sve ekonomske učinke smanjiti opasnost od nedostatka plina.

>> Gazprom: Kosoričina je Vlada kriva što ste izgubili Južni tok

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?