Banja Luka

Počelo zasjedanje Biskupske konferencije BiH

komarica
Nacional
12.07.2012.
u 12:33

Na zasjedanju će sudjelovati i delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda

U prostorijama Biskupskog ordinarijata danas je počelo 55. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem banjalučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice.

Na zasjedanju će, osim biskupa BKBiH, sudjelovati delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda. Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja i saslušati izvješća svojih delegata s raznih susreta te odrediti svoje delegate na predstojećim susretima na međunarodnoj razini i razmotriti najvažnije pristigle dopise. Posebnu pažnju biskupi će posvetiti provođenju Motuproprija pape Benedikta XVI i pastoralnih smjernica Prefekta Kongregacije za nauk vjere za Godinu vjere u svojim biskupijskim zajednicama kao i na razini Biskupske konferencije BiH. Također će razmotriti prijedlog dokumenta prilagođenog dokumenta Hrvatske biskupske konferencije o formaciji svećeničkih kandidata kao i prijedlog programa vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama i programa teološke i vjerske edukacije na teološkim učilištima za odgojiteljice u vrtićima.

Biskupi će se susresti i s predstavnicima Zaklade papinskoga prava \"Kirche in Not\" (Crkva u nevolji) te im prikazati stanje Crkve u svojim biskupijama. Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjalučke katedrale i biskupije u nedjelju, 15. jula, biskupi će sudjelovati na misnom slavlju u 10 sati u banjalučkoj katedrali. Euharistiju će predslaviti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će vojni biskup u BiH mons. dr. Tomo Vukšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?