Ljubuški

Pobjednici gimnazijalci iz Ljubuškog s 13 osvojenih bodova

Kviz
18.03.2013.
u 10:07

Svaku školu su predstavljala po dva učenika. Drugi su bili širokobriješki gimnazijalci, dok su treći bili Gruđani

Učenici srednjih škola iz ZHŽ-a nadmetali su se u općem znanju iz različitih obrazovnih, znanstvenih i životnih područja. U Gimnaziji u Ljubuškom održan je treći kviz znanja iz opće kulture u kojem su sudjelovali srednjoškolci iz svih sedam srednjih škola u županiji: Srednja škola A. B. Šimića iz Gruda, Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola iz Širokog Brijega, Srednja škola i Gimnazija fra Grge Martića iz Posušja i ljubuške škole, SSŠ Ruđera Boškovića i domaćin Gimnazija. Svaku školu predstavljala su po dva učenika, koji su odgovarali na postavljana pitanja određena posebnim načinom izvlačenja. Pobjednici su domaćini, ljubuški gimnazijalci koje su predstavljali učenici Marinko Ševo i Ivan Jurković. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega za koju su se natjecali njezini učenici Hrvoje Filipović i David Tomić, a treće mjesto pripalo je Srednjoj školi A. B. Šimića iz Gruda, čije su boje branili učenici Branimir Ćorluka i Tomislav Miloš. Ukupno je bilo 15 pitanja, a gimnazijalci iz Ljubuškog su odgovorili točno na njih 13 i tako osvojili prvo mjesto. Za drugo i treće mjesto odlučeno je pripetavanjem. Po 10 bodova imale su tri ekipe: gimnazijalci iz Širokog Brijega i Posušja i učenici Srednje škole A. B. Šimića iz Gruda. Učenici Gimnazije iz Širokog Brijega i Srednje škole iz Gruda bili su uspješniji u odgovorima na dodatna pitanja. Pobjednici su za nagradu dobili zlatnog “Ljupka”, tj. kipić mudre sove, umjetničku sliku i novčanu nagradu od 200 KM, za drugo mjesto nagrada je bila srebrni “Ljupko”, za treće brončani “Ljupko”, a svi natjecatelji su na dar dobili knjige.

Natjecanje je nadgledao ocjenjivački sud: predsjednik prof. Mirko Škegro i članovi Goran Paradžik i Oliver Papac. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se domaćini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?