malverzacije

Po nalogu USKOK-a uhićen general Mladen Kruljac!

mladen kruljac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
Autori: vmo/VLM, sk/VLM
08.07.2011.
u 08:50

Sumnja se da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Sl. Brodu. Uhićeno je još nekoliko osoba. On je najviša djelatna vojna osoba koja je uhićena u novijoj hrvatskoj povijesti

Generala Mladena Kruljca, zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH, neslužbeno doznajemo, policija je jutros uhitila po USKOK-ovu nalogu zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu.

Uz Kruljca je uhićeno još nekoliko osoba, a čitav predmet koordinira USKOK u Osijeku.

Kako doznajemo, u tijeku je pretres njegova stana u Kamenitom Stolu u Remetama. Kako javlja Dnevnik.hr isto bi trebalo biti učinjeno i sa zapovjedništvom Kopnene vojske u Karlovcu te s generalovim stanom u Slavonskom Brodu.

General pukovnik Kruljac najviša je djelatna vojna osoba koja je uhićena u novijoj hrvatskoj povijesti, a imenovan je zapovjednikom Kopnene vojske u ožujku 2007. godine, nakon što je prethodne četiri godine obnašao dužnost zamjenika zapovjednika. To je četvrta najviša pozicija u vojsci, nakon načelnika Glavnog stožera i njegova dva zamjenika.

Kruljčevo ime nije strano ni stranicama crnih kronika, a osim nikad potvrđenih optužbi za zlostavljanje sugrađana u Slavonskom Brodu, generala se spominjalo u vezi s revolveraškim obračunom u tom gradu, u kojemu su smrtno stradali njegovi bliski prijatelji braća Prgomet. Tada se pričalo kako je Kruljac "šef" najmoćnijeg klana u Slavonskom Brodu, što također nikada nije dokazano. Posljednjih je godina napredovao u službi te je više puta odlikovan i nagrađen.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije