Vandalizam

Po čitavom se Orašju pojavili grafiti vandala

Vandali
28.02.2013.
u 09:55

Uznemirena javnost u posavskom kraju zbog grafita koji su osvanuli na tridesetak lokacija u Orašju

Za jednu noć ulicama Orašja osvanuli su uvredljivi grafiti koji su duboko uznemirili javnost. Vijest se nevjerojatnom brzinom proširila gradom i sa svih strana stižu osude vandalskog čina pojedinca ili više njih. Neobični grafiti s križem i četiri ćirilična slova S, ispisani crvenom farbom, osvanuli su, kako neslužbeno doznajemo, na 30-ak lokacija u gradu Orašju.

Šok i zaprepaštenje

Od ranog jutra, gotovo iz minute u minutu pristizale su prijave građana koji su po cijelom gradu primijetili parole. - Nešto iza 7 sati stigao sam pred prostorije HVIDRA-e i ostao sam zaprepašten prizorom. Šokirao sam se vidjevši ispisane grafite na ulaznim vratima, ispred njih i na mramornoj ploči ispred prostorija HVIDRA-e. Odmah sam zvao kolege i za kratko vrijeme zapazili smo iste “škrabotine“ na susjednim prostorijama Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama, te na pročelju kraj ulaznih vrata u crkvu blaženog Alojzija Stepinca u Orašju. Osuđujemo ovaj čin vandalizma koji ničim nije izazvan i nadamo se što bržem otkrivanju počinitelja, rekao je Željko Klaić tajnik HVIDRA-e. Isti grafiti evidentirani su na nekoliko privatnih automobila, na stambenom objektu Vinković, Caffe baru TT, na izlogu frizerskog salona Mirze Džafića, na dijelu spomenika muslimanskog groblja nasipu kraj Caffea Bolero i drugim objektima u Orašju.

Čin vandalizma

Čin vandalizma osudili su vijećnici na zasjedanju OV-a Orašje koje je održano jučer, a također oglasili su se iz OO SDP Orašje porukom da je prošlo vrijeme netrpeljivosti i počiniteljima poručuju da neće uspjeti u svojim malograđanskim nakanama. Djelatnici MUP-a Županije Posavske užurbano rade na pronalaženju počinitelja ovog vandalskog čina koji je do sada nezabilježen u Orašju. - Sumnja se da je to počinila skupina mlađih provokatora. Nadamo se da ćemo im uskoro ući u trag - zaključuju u policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije