Rukometni Kup BiH

Plemkinje odlučne donijeti dvostruku krunu u Mostar

Utakmica
Stojan Lasić
11.05.2013.
u 10:00

Favorit za osvajanje kupa je sigurno ekipa zrinjskog koja je ove sezone nadmoćno protutnjala premijer ligom BiH

Završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice igrat će se danas i sutra u Zavidovićima. Ždrijebom je određeno da se u prvom polufinalnom susretu danas u 16 sati sastanu ekipe banjolučkog Borca i Zrinjskog iz Mostara. U 18.15 sati će se obaviti svečano otvaranje turnira, nakon kojeg će se igrati druga polufinalna utakmica između domaće Krivaje i prijedorske Mire (19 sati). Finalni susret igrat će se sutra, u nedjelju, 12. svibnja u 17 sati.

Finale prije finala

Mnogi su skloni mišljenju kako će susret između ekipa Borca i Zrinjskog odlučiti i osvajača Kupa, smatrajući kako je sraz ove dvije ekipe finale prije finala. S tim se, međutim, ne slažu u mostarskom premijerligašu. Očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, naravno da se nadam pobjedi i prolasku u finale. Kup je potpuno drugačije natjecanje od lige, tu jednostavno nema mjesta pogreškama, dovoljna je samo jedna da završite s natjecanjem. Stoga mislim kako u ovoj završnici nema favorita, pritisak je veliki i oni koji budu najspremniji i najprisebniji, ti će i slaviti - kazala je u izjavi za Večernji list BiH Ana Papak, trenerica HŽRK Zrinjski. Papak je svjesna kako će njihov današnji protivnik dati sve od sebe za pobjedu. - Sigurno je kako će Borac učiniti sve da nas porazi. Izgubili su bitku s nama u Premijer ligi tako da im je ovo posljednja šansa da spase sezonu i osvoje trofej. Međutim, tu smo mi da ih spriječimo u njihovom naumu, motiva mojim rukometašicama zasigurno ne manjka. Zrinjski do sada nikad nije osvojio Kup BiH, a ovo nam je jedinstvena prilika da sezonu završimo na najbolji mogući način, osvajanjem dvostruke krune - istaknula je trenerica Zrinjskog.

Pune volje i želje

Kapetanica i najbolja igračica Zrinjskog Ivana Mlakić dijeli mišljenje trenerice. - Mi smo najbolji u BiH, to smo pokazali osvojivši naslov prvaka, ali Kup je nešto drugo, pritisak je veći jer se nema prava na grešku. Mi smo pune volje i želje za dvostrukom krunom, i to ćemo pokazati i na terenu. Svaka od nas jedva čeka da završni turnir počne. Poštujemo protivnice, ali uvjerene smo da imamo i snagu i kvalitetu da dvostruku krunu donesemo kući - kazala je kapetanica Mlakić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije