FIFINA GALA VEČER

Platini: Messi osvaja treći put zaredom

'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish Cup football match FC Barcelona vs Osasuna on January 4, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona.    AFP PH
Foto: 'JOSEP LAGO'
1/4
09.01.2012.
u 08:03

Neymarov slalom i čudesne Rooneyjeve škarice zapanjili su svijet lopte u 2011. godini

Tko je bio najbolji nogometaš u 20011. – Messi, Ronaldo ili Xavi? Dobitnik Fifine Zlatne lopte (nasljedstvo izbora France Footballa) doznat će se danas na gala večeri u Zürichu. Favorit je za nagradu Lionel Messi, koji je osvojio nagradu i prošle dvije godine. Podigne li opet zlatnu loptu, Argentinac će postati jedini nogometaš uz Michaela Platinija koji je pobjeđivao triput u nizu.

– Vjerujem da će Messi osvojiti Zlatnu loptu treći put zaredom i dostići moj rekord. Došao sam u Juventus sa 27 godina, a on u Barcelonu sa 13. Vremena se mijenjaju. Da sam odrastao u Juventusu, sigurno bih osvojio više – kaže Platini.

– Leo je najbolji i zaslužuje nagradu – poručio je Diego Maradona, a s njim se slaže i mlada nogometna zvijezda Neymar: – Messi je trenutačno najbolji nogometaš svijeta, nadam se da ću jednog dana igrati kao on.

Messi je glavni favorit kladionica, no ima i mnogo onih koji bi nagradu voljeli vidjeti u Xavijevim rukama. Jednako kao Messi osvojio je sve s Barcelonom, a uz to je i aktualni europski i svjetski prvak sa Španjolskom. Messi pak u gaučima uglavnom izgleda neuvjerljiv.

Velika je konkurencija i u izboru najboljeg trenera. Nominirani su Josep Guardiola (Barcelona), Jose Mourinho (Real M.) i sir Alex Ferguson (Manchester United). Fifa bira i najljepši pogodak protekle sezone. Nominirani su Neymar (prošao četvoricu igrača Flamenga i zabio sjajan gol), Rooney (čudesne škarice protiv Man. Cityja), te Messi (gol Arsenalu).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije