vrijedno nalazište

Planina Crni vrh u Srbiji krije 70-ak tona zlata

Zlato
08.11.2012.
u 13:43

– Trenutačno se fokusiramo na tehničke i ekonomske aspekte o kojima ovisi i hoće li taj rudarski projekt biti izvediv – kažu u tvrtki koja provodi istraživanja

BEOGRAD – Na polju Korkan na Crnom vrhu u Srbiji kanadska tvrtka Avala Resources, koja se bavi istraživanjem mineralnih nalazišta u istočnoj Srbiji, pronašla je nove rezerve zlatne rude. Prema službenom priopćenju, rudom iz novoga nalazišta preradom bi se moglo dobiti oko 30 tona čistoga zlata. Prema navodima srbijanskih medija, s već otkrivenim nalazištima utroba Crnog vrha krije oko 72 tone čistoga zlata.

– Trenutačno se fokusiramo na tehničke i ekonomske aspekte o kojima ovisi i hoće li taj rudarski projekt biti izvediv te je u tijeku izrada nekoliko studija u kojima se ispituju najbolje metode da bi se osigurala ekonomska isplativost projekta otvaranja rudnika. Tvrtka naporno radi da dođe do krajnjeg cilja, a to je da se nova otkrića razviju do aktivnih rudnika – rekao je menadžer istraživanja u ovoj kompaniji Justin van der Torn.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?