KRAJ KRIZE

Plaće u ponedjeljak, OHR nije suspendirao odluku Bešlića

mostar
Stojan Lasić
13.04.2013.
u 11:45

Plaće jučer nisu isplaćene zbog tehničkih razloga. Novac će biti na računima u ponedjeljak

Proračun Mostara je objavljen u Službenom glasniku, OHR nije blokirao odluku gradonačelnika Ljube Bešlića, plaće će biti isplaćene u ponedjeljak. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati kraj financijske krize u Mostaru. Nametanje odluke o proračunu Mostara barem je privremeno riješilo dio problema u ovom gradu. Iako se očekivalo kako će jučer plaća biti na računima proračunskih korisnika, to se ipak nije dogodilo.

Isplata plaća

- Plaće nisu isplaćene zbog tehničkih problema. Iako smo očekivali kako će one u petak biti na računima svih onih koji plaću primaju iz proračuna Mostara, to je ipak prolongirano za ponedjeljak - rekli su nam jučer u mostarskoj Gradskoj upravi. “Protupožarnim mjerama”, kako Mostarci nazivaju nametanje proračuna, zadovoljni su uglavnom svi. Osim SDA. Iz ove stranke su najavili kako će podignuti kaznenu prijavu protiv Bešlića. - Ovo bezakonje, koje je nastalo nametanjem proračuna je mimo svih zakonskih normi i Statuta grada Mostara, zbog čega pozivamo gradonačelnika i sve političke stranke da na legitiman način, kroz institucije Gradskog vijeća, usvoje gradski proračun“, naglasio je Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u prošlom sazivu Gradskog vijeća Mostara. S druge strane, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar jučer je pozdravio donošenje odluke o proračunu.

Odluka o proračunu

- Temelj za proračun 2013. bio je rebalans proračuna Grada Mostara za 2012. godinu koji je jednoglasno podržan od svih gradskih vijećnika. Aktualna kampanja blaćenja Bešlića, kojom se iskrivljuje istina i zanemaruju činjenice od stranke SDA, Gradskog odbora Mostar, vrhunac je političkog i svakog drugog licemjerstva dužnosnika te političke stranke. Ne birajući sredstva u ostvarivanju svojih uskostranačkih ciljeva SDA Gradski odbor Mostar je na gradonačelnikov čin rješenja egzistencijalnih problema građana i funkcioniranja grada reagirao podizanjem sramotne kaznene prijave - poručili su iz HDZ-a BiH. Ljiljana Radetić, glasnogovornica OHR-a jučer nam je rekla kako je stav OHR-a u vezi ovog pitanja već poznat. - Vjerojatno je gradonačelnik Bešlić bio motiviran željom da osigura funkcioniranje grada i pomogne obiteljima koje računaju na plaće i usluge koje pruža Grad. U isto vrijeme, proglašenje proračuna je posljednji u nizu jednostranih koraka. Visoki predstavnik je upozorio da ovaj čin može dodatno produbiti pravne nejasnoće u Mostaru - zaključili su jučer u OHR-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?