Čitluk

Pjesmom za Marina

Humanost
Mile Pavlović
05.06.2012.
u 09:44

Uključio se i Mate Bulić koji je donirao 350 ulaznica za Marinovo liječenje

Nedavno je župni ured Krista Kralja Čitluk, predvođen župnikom fra Mirom Šegom, pokrenuo plemenitu akciju s ciljem prikupljanje pomoći teško bolesnom mladom Marinu Turudiću (1994.) iz Služnja, koji je na dijalizi pa mu je potrebna žurna transplantacija bubrega.

Velika akcija

Budući da Marinova obitelj nije u mogućnosti to učiniti, čitlučki župnik fra Miro Šego i cijela župna zajednica odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja sredstava potrebnih za pripremanje potrebne dokumentacije, tipizaciju tkiva i svega ostalog što je nužno za Marinovo uključivanje u program za presađivanje bubrega i da što prije dobije donora. U akciju su se uključili brojni župljani i mještani Služnja, a na donatorskoj večeri u Čitluku za Marinovo liječenje prikupljeno je 14.620 KM. Uz to, svakodnevno se javljaju dobrotvori koji svojim prilozima žele pomoći tom mladiću i vratiti mu nadu u normalan život. U humanitarnu akciju uključio se i legendarni “kralj dijaspore“, rođeni Blatničanin i Brotnjak Mate Bulić, koji će u četvrtak na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru svečanim koncertom s brojnim prijateljima obilježiti 40 godina svoje uspješne glazbene karijere. Naime, Mate Bulić i PS produkcija iz Posušja koja je organizator koncerta, odlučili su 350 ulaznica dati Župnom uredu Čitluk koje su prodavane u župama Broćanskog dekanata po cijeni od 15 KM, a novac od tih ulaznica (oko 5000 KM) iskoristit će se za Marinovo liječenje. Jučer je Mate Bulić, u pratnji čitlučkog župnika fra Mire Šege, posjetio Marina i njegovu obitelj kako bi im pružio potporu, pokazao da nisu zaboravljeni, uručio im cvijeće i prigodan dar, a bolesnom Mariju čestitao sutrašnji 18. rođendan.

Zahvalnost na potpori

Istodobno, legendarni pjevač obećao je da će tijekom ove godine, najvjerojatnije u rujnu, u Čitluku održati humanitarni koncert na kojem će se prikupljati novac za presađivanje bubrega Marinu. Za posjeta, uvjerili smo se kako s lica i suznih očiju Marinove majke Nede istodobno zrcale i tuga i radost i zahvalnost svima na potpori i činjenici da nisu zaboravljeni. U skromnom Marinovu domu uvjerili smo se da je majčina ljubav doista prevelika i neizmjerna. Vidno uzbuđena na kraju je kroz suze tek uspjela reći : “Hvala vam svima, dobri ljudi, i neka vam dragi Bog plati za sve!“. Mate nam je kazao kako ga je na veliku gestu ponukala sama situacija. - Kad je netko u nevolji svima nama kroz glavu prođe da čovjeku treba pomoći. Nitko ne razmišlja kako i na koji način nego u danom trenutku daje sve od sebe. Ovo je prigoda da se uz moj koncert pomogne ovom mladiću, kazao je Mate. Inače, za liječenja Marina Tudrića, kako nam je fra Miro rekao, do sada je prikupljeno 45.000 KM, a za transplantaciju bubrega treba osigurati više od 75.000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?