Teške krađe

Pink Panter iz Bugojna pokrao čak 35 imućnijih Mostaraca

Inspektor
10.11.2012.
u 11:02

Ukupna šteta iz 35 provala iznosi oko 300.000 maraka, kaže inspektor Pekić

Kradljivac Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panter, priznao je čak 35 krađa u domove imućnijih Mostaraca. Uhićena je bila i njegova polusestra Josipa Periša (19) iz Osijeka, ali je zbog nedostatka dokaza ubrzo puštena.

Inspektori PU Mostar, kojima su se oštećeni jučer javno zahvaljivali, vjeruju da će dokumentirati i ostalih sedam provalnih krađa za koje također pretpostavljaju da ih je počinio ovaj 29-godišnjak koji je nedavno izišao iz zeničkog zatvora, gdje je odslužio petogodišnju kaznu.

- Ovo je do sada najveći broj rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru. Nakon kriminalističke obrade, pušten je da se brani sa slobode. Cilj nam je bio vratiti što više ukradenih predmeta i vratiti mir oštećenima, a Dedić nam je otkrio i kome je sve prodavao zlato i tehniku. Provale je uglavnom obavljao noću otvaranjem prozora i vrata u prigradskim naseljima Cim, Ilići i Raštani te Dubrovačkoj i Rudarskoj ulici. Birao je obiteljske kuće u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Pretežno bi ih obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana.

U pet slučajeva je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Krao bi i alatne strojeve, kaže inspektor Mario Pekić. Inače, s obzirom da nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem. Naime, oštećeni su sumnjali da im novac i nakit kradu vlastita djeca. Ukupna šteta iz 35 provala iznosi oko 300.000 maraka. Novac koji bi pronašao trošio je na provode i plaćanje smještaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije