Pljačka

Pero Lopov ukrao torbu s milijun KM

Bijeljina
25.09.2013.
u 09:49

Uhićeni Pero Blagojević (35), zvani Pero Lopov, iz Bijeljine, kao i Mato Antić (31), zvani Alja, iz Brčkog, Marko Sekulić (29) te Željko Lazić (31)

Pero Blagojević (35), zvani Pero Lopov, iz Bijeljine, Mato Antić (31), zvani Alja, iz Brčkog, Marko Sekulić (29) i Željko Lazić (31) uhićeni su zbog krađe torbe u kojoj se nalazilo 460.000 eura, 120.000 KM i tri pištolja iz vozila Jove Miličića, vlasnika tvrtke Branka iz Blaževaca kod Pelagićeva, ukrali torbu u kojoj se, prema izjavi oštećenog, nalazilo 460.000 eura, 120.000 KM i tri pištolja.

Filmska potjera


Poslije četverosatne filmske potjere, Blagojević i Antić uhvaćeni na ulazu u Bijeljinu, kada su s audijem A6 upali u policijsku zasjedu, dok su Sekulić i Lazić u passatu 6 zaustavljeni u mjestu Ljeljenča. Naime, u audiju je zatečena četvrtina novca (oko 250.000 KM) i pištolji, kao Antićeva 16-godišnja kćer, koja je kasnije predana majci. Spektakularna milijunska pljačka dogodila se preksinoć u krugu Miličićevog poduzeća u Blaževcima. Torbu s novcem je ostavio u svom audiju, što su lopovi očigledno vidjeli, razbili lijevo bočno staklo i odnijeli plijen. Policija je uspjela locirati kradljivce na magistralnoj cesti Brčko - Bijeljina, prema Lončarima, gdje je na ulazu izvršena potpuna blokada prometnice, a osumnjičeni nisu pružali otpor. Vozilom je upravljao naoružani Blagojević, a ubrzo je lociran i passat, kojim je upravljao Sekulić, Međutim, u njegovom vozilu nikakav novac nije otkriven - navode u policiji. Svi osumnjičeni su im poznati kao višestruki kradljivci koji su u više navrata privođeni. Prvo ime skupine svakako je Pero Blagojević koji je još kao maloljetnik osuđen na četiri godine zatvora zbog čak 39 provala., nakon čega je i dobio nadimak Pero Lopov. Po izlasku iz zatvora nastavio je pljačkati pa je više puta i osuđivan zbog razbojstava, provala i krađa. 2004. godine kaznu je izdržavao u KPZ Foča, i na kratko je prebačen na liječenje na Neuropsihijatrijsku kliniku u Sokocu, odakle je ubrzo pobjegao. U Srbiji se našao pod istragom kao jedan od članova organizirane kriminalne skupine koja je krivotvorila novac i koja je na teritoriji Srijema i Beograda izvršila 12 razbojstava.

I pržili žrtve

Skupina je mete birala pomoću “tipera” i noću su upadali u kuće, gdje su žrtve vezivali, tukli i peglom pržili kako bi im otkrili gdje drže novac i zlato. U veljači 2010. Blagojević je uhićen i zbog umiješanosti u krađu 160.000 eura od D. G. iz Ugljevika, koja se dogodila u rujnu 2009. godine. U posljednjoj novogodišnjoj noći zatečen je u provali u trgovini “Dio commerc pirotehnika” usred Bijeljine, nakon čega je uhićen s dijelom ukradenog novca, fantomkom, rukavicama i baterijskom lampom koju je koristio u provali. I tad se sumnjalo da nije bio sam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?