Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Pedesetak dužnosnika prijeti da će se zapaliti ispred OHR-a

Ostalo mi je samo da se polijem benzinom i zapalim pred zgradom OHR-a ne bih li skrenuo pozornost na agoniju, kaže Lazović
14. prosinca 2010. u 08:04 1 komentara 6 prikaza
Paddy Ashdown

Pedesetak dužnosnika, uglavnom SDS-a, koji su 30. lipnja 2004. godine odlukom tadašnjeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna uklonjeni iz javnog i političkog života, prijeti da će se zapaliti pred zgradom OHR-a ako im se ne vrate osnovna građanska prava.

Otpisani, kako sami sebe nazivaju, tvrde da nijedna domaća ili međunarodna institucija nikada nije dokazala umiješanost bilo koga od njih u skrivanje bivšeg predsjednika RS-a i haaškog optuženika Radovana Karadžića i pitaju zbog čega im OHR ne vrati osnovna ljudska prava kada Karadžiću traje suđenje u Haagu. - Pokušao sam sve što je u mojoj moći, ali uzalud!

Ostalo mi je samo da se polijem benzinom i zapalim pred zgradom OHR-a ne bih li skrenuo pozornost na agoniju u kojoj se nalazim, kaže bivši dužnosnik fočanskog SDS-a i direktor Telekoma RS-a u tom gradu Miloš Lazović Vojvoda. - Bilo bi lakše da nam se kaže da ćemo doživotno biti izopćeni, nego ovako, dodao je.