Maratonska potraga

Paravinja tvrdi da je spavao, istražitelji da se rješavao tijela

'PXL_110707_922'
Foto: ''
1/3
08.07.2011.
u 07:46

Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan, odlučni su Bilići

Siti prakse da njima prevažne informacije doznaju iz medija, obitelj nestale Antonije Bilić službenim je putem od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražila da im ustupi iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja nesretne djevojke. U njihovo ime zahtjev je podnio splitski odvjetnik Vinko Ljubičić te najavio da će šibenskom Županijskom sudu također dostaviti svoju punomoć.

Dosta im je novina

– Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan. On nešto tvrdi, pa onda opovrgava. Želimo znati što je doista rekao – kazala je Ana Bilić, Antonijina sestra. Je li im to omogućeno? Naime, neslužbeno se tvrdi da uvid u iskaz neće biti moguć jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.

– Mi nismo svjedoci u slučaju Dragana Paravinje, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju. Zasad nam nije onemogućeno vidjeti spis, a bude li, obavijestit ćemo javnost – poručila je Ana Bilić. O čitavoj situaciji posljednju će riječ ipak imati istražni sudac u Šibeniku, zadužen za istragu protiv osumnjičenog vozača kamiona. U vozilu su, podsjetimo, prvo pronađene vlasi kose čija je analiza pokazala da pripadaju 17-godišnjoj Drnišanki, a potom i kapljice krvi za koje je utvrđeno da se potpuno poklapaju s profilom DNK Antonijine majke Milke.

Oko 120 osoba i jučer je tragalo za djevojkom uz cestu Drniš – Split. Potraga je počela kod mjesta Prugova, a teren su policajci i pripadnici GSS-a "češljali" do Kočinjeg brda. Pretraživao se tok rijeke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka i jezera Brljan. Jezero je isušeno, u njemu ništa pronađeno, pa je odlučeno da se danas u njega pušta voda.

Potraga oko Ogulina

Postoji i opcija da se potraga ponovno usmjeri prema Ogulinu, kamo je Paravinja krenuo nakon što je, po njegovim tvrdnjama, s mosta bacio djevojku u Krku. Putem je, kazao je, njezinu torbu bacio u kontejner.

Policiju je Paravinja već navodio na pogrešan trag, pa ne bi bilo neobično da je priča o rješavanju tijela – laž. Istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi što je on radio u noći sa 7. na 8. lipnja. Paravinja tvrdi da je spavao, no nije isključeno da se te noći zapravo rješavao tijela negdje drugdje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
01:59 09.07.2011.

Drugo je sto taj Paravinja izjavljuje a drugo je sto novinari pisu ovdje.....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije