MIJO KREŠIĆ

Parafiran sporazum BiH i Srbije o policijskoj suradnji

krešić
VL foto
09.07.2010.
u 15:27

Sporazum definira suradnju u borbi protiv terorizma, organiziranoga kriminala, nelegalne trgovine narkoticima, ilegalnih migracija i ostalih kaznenih djela

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić danas je u Beogradu po okončanju pregovora parafirao dogovoreni tekst Sporazuma o policijskoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Sporazum definira suradnju u borbi protiv terorizma, organiziranoga kriminala, nelegalne trgovine narkoticima, ilegalnih migracija i ostalih kaznenih djela, čime se jača suradnja na poljima otklanjanja opasnosti za javnu sigurnost i javni red i spriječavanja i rasvjetljavanja kaznenih djela.

Poštujući prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, cilj potpisivanja  Sporazuma je intenziviranje prijateljskih veza i produbljivanje suradnje između nadležnih ministarstava, suradnje u oblasti obrazovanja i stručnoga usavršavanja, te na polju sigurnosti u sportu i sigurnosti velikih manifestacija, kao i zaštiti svjedoka i slanju časnika za vezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?