Sobar na slobodi

Papa pomilovao svog bivšeg sobara!

Paolo Gabriele
AFP/Pixsell
22.12.2012.
u 13:56

Gabriele neće moći dobiti natrag posao papinog sobara koji je obavljao do uhićenja 23. svibnja ove godine, te neće više moći ni stanovati u Vatikanu.

VATIKAN – Benedikt XVI. pomilovao je svog bivšeg sobara Paola Gabrielea, koji je bio osuđen 6. listopada na 18 mjeseci zatvora zbog krađe povjerljivih dokumenata iz papine sobe. Benedikt XVI. jutros  je posjetio Paola Gabrielea u vojarni vatikanske žandarmerije, a nakon 15- minutnog razgovora s njim te potvrde odluke o pomilovanju, sobar je pušten iz vatikanskog zatvora te će Božić provesti u obitelji.

 Papa  je jutros posjetio Gabrielea u zatvoru kako bi mu “osobno potvrdio da mu je odobrio zahtjev za pomilovanje”. Riječ je o “očinskoj gesti prema osobi s kojom je Papa svakodnevno bio nekoliko godina”, navodi se u priopćenju državnog tajništva. Gabriele dakako neće moći dobiti natrag posao papinog sobara koji je obavljao do uhićenja 23. svibnja ove godine, te neće više moći ni stanovati u Vatikanu, dodaje se u priopćenju, te naglašava kako se vjeruje u njegovo iskreno žaljenje pa mu se zbog toga omogućava da nastavi život s obitelji.

>> Papa će u nedjelju pomilovati bivšeg sobara Gabrielea

Povjerljivi dokumenti koje je Gabriele uzeo dospjeli su u javnost, a bivši papin sobar bio je osumnjičen za aferu curenja informacija izvan vatikanskih zidina. Novinar Ganluigi Nuzzi objavio je i knjigu s fotokopijama povjerljivih dokumenata nakon čega je u Vatikanu pokrenuta istraga koja je dovela do uhićenja Gabrielea i informatičara Claudija Sciarpellettija koji je osuđen na dva mjeseca uvjetno.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?