skroman prije svega

Papa odbio zlatni križ: Nosite ga vi, meni je dobar i ovaj željezni!

papa Franjo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.03.2013.
u 16:20

Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja, monsignorom Guidom Marinijem koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ,

Dan nakon izbora novog pape Franje ''gomilaju'' se zanimljive informacije koje sve više svjedoče o njegovom pobožnom i nadasve skromnom duhu. Tako je u javnost procurio i jedan zanimljiv detalj s jučerašnje ceremonije.

Nakon što je izabran novim papom, Franjo se umalo posvađao s voditeljem liturgijskog slavlja, monsignorom Guidom Marinijem koji mu je savjetovao da preko bijele halje odjene crveni plašt od baršuna i stavi zlatni križ, piše Il Messaggero.

- Stavite ga vi. Ja ću zadržđati ovaj željezni koji sam dobio nakon zaređenja - kazao je novoizabrani poglavar Katoličke crkve koji je nakon proglašenja odbio sjesti u Svetu Stolicu već je kardinale pozdravljao stojećki.

Nakon objave ponitfikata Franjo je odbio voziti se u limuzini već se pridružio kardinalima u minibusu. Poznat po korištenju javnog prijevoza, novi papa limuzinu je odbio i u četvrtak ujutro kada je odlazak na prvi papinski radni dan započeo vožnjom u običnom automobilu.

>>Ovako je papa Franjo izgledao u mladosti

>>Sve o novom papi Franji pročitajte u našem specijalu

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije