episkop bački:

Papa Benedikt XVI. nije dao signal kako želi posjetiti Srbiju

papa benedikt xvi. (1)
AFP/PIXSELL
15.08.2012.
u 11:36

Episkop bački, vladika Irinej Bulović opovrgnuo je kako se vode tajni pregovori između Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, te pojasnio da se "privatni posjet dvojice biskupa ne treba mistificirati"

Vladika bački Irinej Bulović stavio je točku na sva nagađanja da bi papa Benedikt XVI mogao doći u Srbiju 2013. na proslavu jubileja Milanskog edikta te podsjetio kako do sada iz Rimokatoličke crkve nije stigao ni najslabiji signal da bi njihov poglavar želio biti gost Srbije, doznaje beogradski dnevnik Alo!

- Njegova svetost Benedikt XVI, papa rimski, nikada nije ni službeno ni neslužbeno, ni neposredno ni posredno, čak ni aluzijom uputio poruku - ili bar signal - Srpskoj pravoslavnoj crkvi da želi posjetiti Srbiju. Za Srpsku pravoslavnu crkvu, prema tome, tema papina posjeta Srbiji uopće ne postoji niti se pod takvim okolnostima može razmatrati u okviru kanonske nadležnosti SPC - rekao je episkop bački, vladika Irinej Bulović.

On je opovrgnuo kako se vode tajni pregovori između SPC i Katoličke crkve, te pojasnio da se "privatni posjet dvojice biskupa ne treba mistificirati". Također je opovrgnuo kako postoji protivljenje pojedinih episkopa dolasku pape Benedikta i dodao da je „jednoglasna odluka Svetog arhijerejskog sabora da se na proslavu 700 godina od Milanskog edikta pozovu poglavari pravoslavnih crkava i visoka izaslanstva, dakle, odgovorni predstavnici, ali ne i poglavari inoslavnih kršćanskih crkava“.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?