vatikan

Papa: Atentat u Alesandrijiu je kukavički čin

Benedikt XVI.
02.01.2011.
u 15:36

Papa je s bolom primio vijest o napadu na koptsku kršćansku zajednicu u Aleksandriji i ocjenio kukavičkim

VATIKAN – Napad na koptsku kršćansku zajednicu u Egiptu je bio “kukavički smrtni čin, koji vrijeđa Boga i cijelo čovječanstvo”, rekao je papa Benedukt XVI. tijekom nedjeljnog angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra. Papa je s bolom primio vijest o napadu na koptsku kršćansku zajednicu u Aleksandriji, u Egiptu. Taj napad je osudio i ocjenio kukavičkim kao što su kukavički i oni s postavljanjem bombi ispred kuća kršćana u Iraku kako bi ih se natjeralo u bijeg iz zemlje.

Papa je jučer, prvog dana u Novoj godini, koji Crkva odilježava kao dan Mira, molio za dolazak do mira i stvaranja nade za budućnost.

Papa je danas pred punim Trgom sv. Petra kazao kako “strategija napada na kršćane ima posljedica na svo pućanstvo”, te je naglasio kako ohrabruje crkvenu zajednicu da ustraje u vjeri i svjedočenju nenasilja što proizlazi iz evanđelja. Benedikt XVI. je svoje misli usmjerio i na brojne svećenike koji su u 2010. izgubili život zbog vjere.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije