U MAKSIMIRU O ISTRAŽITELJU UEFE

Palić: Uefin istražitelj Robin Bokšić namješta utakmice!

Robin Boksic
Marko Lukunic/PIXSELL
25.08.2010.
u 12:41

Robert Palić, poduzetnik, voditelj ugostiteljskog objekta, vlasnik mini hotela u Crikvenici i hotela u BiH i dugogodišnji navijač Dinama upravo je u Dinamu govorio o iskustvima s Robinom Bokšićem, istražiteljem Uefe.

- Želim da čujete istinu o čovjeku koji je potresao Hrvatsku! Ovog vjerojatno ne bi bilo da nisam kupio SportPlus i vidio fotografiju čovjeka koji prošle godine ljetovao u mojem hotelu - kaže Palić, koji je pokazao i fotografiju na mobitelu koju ima jer, kako kaže, "fotografira sve koji mu daju svoj broj mobitela".

- Bokšića sam upoznao u Sportklubu PSK kladionice, gdje sam vidio da dobro poznaje materiju klađenja baš poput mene jer sam bio vlasnik kladionice Eurogol.

- Dostavljač pizze Mario Minga došao mi je i pitao bi li taj čovjek, kojeg sam znao samo kao Robin, mogao unajmiti sobu za sebe i ljubavnicu i iznajmio sam mu je. Rekao je da je bi ostao deset dana, a nakon osam dana je pobjegao i nije plaćao račune.

- S nama se družio u kladionicama, javljao dojave, hvalio se dečkima o dojavama koje zna. Izbjegao je dati nam putovnice kako bismo ga prijavili kao turista - kaže Palić te dodaje:

- Dostavljač koji ga je doveo rekao mi je da mu je dao pet tisuća kuna, osobne iskaznice, svoju i svoje djevojke, kako bi mu osigurao posao u HAC-u, a zatim je nestao.

- Nazvao me nešto prije utakmice 2. norveške lige Kongsvinger - Alta. Tečaj je bio 1.50, 1.60 na Kongsvinger. Rekao mi je da će prvo poluvrijeme dobiti Alta, da će Konsvinger dobiti crveni karton i da će na kraju Konsvinger dobiti utakmicu. Nisam ga ozbiljno shvatio, pitao sam ga kad će doći podmiriti dug, a na kraju je tako i bilo - kaže Palić i dodaje:

- Zvao sam Antu Čačića, nogometnog trenera koji je rekao da će nazvati urednika SN-a Roberta Šolu i sve mu ispričao. Vidio sam da je bio skeptičan, ali sam mu rekao da provjeri s Prosinečkim i ostalima iz hrvatskog nogometa koji me znaju i, ako jedan kaže da lažem, da me zaboravi. Šola nije htio pokvariti odnose s Uefom i zato mi je dao novinara Miljuša koji me nazvao.

- Pokazivao mi je fotografije s braćom Šapinom, na utakmici u Stuttgartu, rekao mi da je bio u zatvoru s njima šest mjeseci. Rekao sam mu i da ću doći i u Uefu, da kažem i njima tko je čovjek koji sve nas dva mjeseca već vrti u krug.

- Imate na Javno.ba jedan članak o njemu u kojem piše što njegovi Širokobriježani misle o njemu - kaže Palić. U tom članku piše:

"Da, to je isti taj Robin Bokšić, čovjek poznat kao „najbolja dojava“, jer taj, što bi rodbini i prijateljima javio, bilo bi po nepisanom pravilu tako i gotovo. Mogli ste, kako jedan moj susjed voli reći, uložiti i kuću i auto i ženu i punicu, čak i ljubavnicu, jer sigurno nećete izgubiti, iako bi mnogi možda voljeli izgubiti ulaganjem punice:-)

„Ha, ha. Vidi moj rođo ispituje Zokija. Ja mislio on doša u Zagreb reći im kakvu dojavu, a on se igra detektiva“ – s podsmijehom je u jednom širokobriješkom kafiću komentirao novinski tekst o „ispitivačini“ jedan od domaćih Bokšića, inače blizak rođak Robina Marića.

„Čuj Robin? Pa nije Van Persie? Majku ti svečevu nisam ni zna da mu je kršćeno ime Robin, jer mi ga od malih nogu zvali rođo Robo i uvik kad bi pošalji kakvu dojavu samo bi rekli vala rođače i požurili odigrati taj par u kladionicu dok ovi naši lopovi što drže kladionice ne bi za to saznali, jer Robo živi u svitu di se sve prevare prije saznaju, pa dok ovi naši to pročuju bude im obično kasno“ – nastavljao je svoj monolog pred okupljenima naš domaći Bokšić."

- Tajni agent, da, bio je kao tajni agent, i onda da dođe u Crikvenicu i krade ljude. Tako da mislim da je to jedan lažov, varalica i kradljivac - nastavio je Palić te dodao:

- Mario Minga, dečko koji me zvao 20 puta u godini, sigurno će se javiti jer i njemu je u interesu da nađe Bokšića, a Robert Šola, s kojim sam razgovarao dva, dva i pol sata, je rekao da to neće objaviti.

- Možete staviti punicu, kuću, djecu na parove koje on kaže jer sigurno će tako biti - zaključio je Palić i završio konferenciju za novinare nakon koje ostaje "milijun" pitanja. Zašto Palić nije prijavio policiji, Uefi ili HNS-u slučaj namještanja u Norveškoj? Zašto nije prijavio USKOK-u potencijalno namještanje posla? Ako čita Sportske novosti, kako je tek u utorak prvi put vidio fotografiju Robina Bokšića? Kako Palić zna toliko ljudi u hrvatskom nogometu? Tko je zapravo Robin Bokšić? I tako unedogled...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?