nemilosrdno

Pakistan: Talibani pucali u glavu 14-godišnjoj aktivistici

Malala Yousufzai (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.10.2012.
u 09:39

Malalu Yousufzai teško su ranili na putu iz škole kada su zaustavili školski autobus i pucali na nju. Ranjene su joj još dvije prijateljice

Pakistanska 14-godišnja aktivistica Malala Yousufzai teško je ranjena kada se vraćala iz škole u napadu talibana koji su zaustavili školski autobus i pucali u nju. Incident se dogodio u dolini Swat na sjeverozapadu Pakistana.

Djevojčica je u srijedu ujutro operirana u Peshawaru i trenutačno je stabilno, a osim nje ozlijeđene su još dvije njene prijateljice.

Malala Yousufzai je helikopterom iz gradića Mingora gdje je ranjena prebačena u Peshawar na liječenje. Liječnici su joj iz glave izvadili metak te je prebacili na intenzivnu njega, donosi Reuters.

Ovaj napad naišao je na negativne reakcije diljem svijeta. Malala je postala poznata nakon što su talibani 2009. zatvorili njezinu školu. Tada je počela javno govoriti i opisivati patnje kroz koje njezin narod prolazi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?