muke po daytonu

Pack: Svi u Federaciji BiH žrtve su entiteta koji je disfunkcionalan

'BIH , 17.06.2005. , SARAJEVO , VIJECE MINISTARA , NA SASTANKU PREDSTAVNIKA ZEMALJA JUGOISTOCNE EUROPE ZA PROGRAM EU  PRIDRUZIVANJA I SURADNJE PRISUSATVOVALA JE I DORIS PACK FOTO ZVONIMIR CORIC'
'ZVONIMIR CORIC'
12.12.2011.
u 10:00

Pitanje Hrvata je složenije u odnosu na ostale probleme s obzirom na to da je hrvatska populacija najmalobrojnija u BiH, rekla je izvjestiteljica Europskog Parlamenta za BiH.

Svi u Federaciji BiH žrtve su entiteta koji je disfunkcionalan, izjavila je izvjestiteljica Europskog Parlamenta za BiH Doris Pack u intervjuu za Glas Srpske.

- Međutim, to je nešto što je dogovoreno u Washingtonu, potvrđeno Daytonskim sporazumom i nešto sa čim moraju živjeti, pronaći način kako da žive s tim ili da to promijene - rekla je Pack, koja je već prije dva mjeseca rekla kako Daytonski sporazum onemogućuje normalno upravljanje zemljom te kako se to mora što prije riješiti.

- Pitanje Hrvata je složenije u odnosu na ostale probleme s obzirom na to da je hrvatska populacija najmalobrojnija u BiH. Jedna od dobronamjernih gesti bi bila da se Hrvatima omogući uspostavljanje javne radiotelevizije koja bi bila smještena u Mostaru - poručila je Pack.

Pack je također rekla kako je, nakon sastanka sa šefovima bosansko-hercegovačkih stranaka krajem studenog u Italiji, stekla određenu dozu optimizma, te je unatoč teških riječi nekih sudionika imala dojam da je rješavanje problema blizu.

- Međutim, stvari stoje tako da lideri odu svojim kućama i neke male razlike vrlo brzo postanu velike - rekla je Pack, dodavši kako problemi nisu uzrokovani političkom podijeljenošću, već pitanjem određenih pozicija.

Zastupnica u Europskom parlamentu naglasila je kako Europska unija BiH nije postavila rok do kada mora formirati Vijeće ministara, no dodala je i kako je upravo to osnovi preduvjet za pristupanje europskim integracijama, što je izrečeno i tijekom posljednjeg zasjedanja Vijeća Europe.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije